TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Húsgolyók Cukkinis-zöldséges tócsni – a nyár különleges finomsága
Cukkinis-zöldséges tócsni – a nyár különleges finomsága
Recept Cukkinis-zöldséges tócsni – a nyár különleges finomsága
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.7.2022

Cukkinis-zöldséges tócsni – a nyár különleges finomsága

A cukkiniszezon javában tart, a belőle készült finomságok pedig adják magukat. Egyik nagy kedvencem a cukkinis-zöldséges tócsni. Akár húst is adhatunk hozzá, ízlés dolga. Szerző: Jaja

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

600 g
cukkini
1 db
sárgarépa
2 db
burgonya
ízlés szerint
újhagyma
2 db
sárgarépa
2 gerezd
fokhagyma
2 evőkanál
búzadara
ízlés szerint só és bors

Mártogatós:

60 g
majonéz
60 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
kapor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkini két végét levágjuk, meghámozzuk. Félbe vágjuk, a magját kiszedjük, majd a cukkinicsónakot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Tálba tesszük, sózzuk, 15 percig pihentetjük.
  2. A sárgarépát és burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A burgonyából és cukkiniből kinyomjuk a felesleges levet, majd a répával együtt elkeverjük.
  3. A tojást felverjük, hozzáadjuk. A hagymát vékony félholdakra vágjuk, ezt is belekeverjük. Zúzott fokhagymával ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk a darát, sózzuk és borsozzuk, jó alaposan eldolgozzuk, 15 percig pihentetjük. Ezalatt a dara megszívja magát.
  5. A kapott masszából kanálnyi adagokat veszünk ki, forró olajon mindkét oldalát aranyszínűre sütjük – ez kb. 2-2 perc. Az előkészített falatokat sütőtálba tesszük, majd 150 fokos sütőben további 20 percig sütjük.
  6. Amíg sül, elkészítjük a mártogatóst: a hozzávalókat elkeverjük.
  7. A kis falatkákat mártogatóssal együtt tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása