Cukkinis-zöldséges tócsni – a nyár különleges finomsága

Recept Cukkinis-zöldséges tócsni – a nyár különleges finomsága

Hozzáadta: TopPetra, 17.7.2022

Kategória: Húsgolyók, Darált hús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A cukkiniszezon javában tart, a belőle készült finomságok pedig adják magukat. Egyik nagy kedvencem a cukkinis-zöldséges tócsni. Akár húst is adhatunk hozzá, ízlés dolga. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 17.7.2022

Kategória: Húsgolyók, Darált hús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

600 gcukkini
1 dbsárgarépa
2 dbburgonya
ízlés szerintújhagyma
2 dbsárgarépa
2 gerezdfokhagyma
2 evőkanálbúzadara
ízlés szerint só és bors

Mártogatós:

60 gmajonéz
60 gtejföl
2 gerezdfokhagyma
ízlés szerintkapor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukkini két végét levágjuk, meghámozzuk. Félbe vágjuk, a magját kiszedjük, majd a cukkinicsónakot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Tálba tesszük, sózzuk, 15 percig pihentetjük.
  2. A sárgarépát és burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A burgonyából és cukkiniből kinyomjuk a felesleges levet, majd a répával együtt elkeverjük.
  3. A tojást felverjük, hozzáadjuk. A hagymát vékony félholdakra vágjuk, ezt is belekeverjük. Zúzott fokhagymával ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk a darát, sózzuk és borsozzuk, jó alaposan eldolgozzuk, 15 percig pihentetjük. Ezalatt a dara megszívja magát.
  5. A kapott masszából kanálnyi adagokat veszünk ki, forró olajon mindkét oldalát aranyszínűre sütjük – ez kb. 2-2 perc. Az előkészített falatokat sütőtálba tesszük, majd 150 fokos sütőben további 20 percig sütjük.
  6. Amíg sül, elkészítjük a mártogatóst: a hozzávalókat elkeverjük.
  7. A kis falatkákat mártogatóssal együtt tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás