TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Cukkinitekercs csirkehússal
Cukkinitekercs csirkehússal
Recept Cukkinitekercs csirkehússal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A cukkinitekercs csirkehússal egy újabb remek ötlet arra, hogyan lehet ezzel a pompás zöldséggel feldobni a mindennapokat. Sajnos egy kis türelem kell az elkészítéséhez, de bizony megéri a fáradozást! Kiváló ebéd, finom fogás, ami az egész családnak ízleni fog. A tölteléknek használt csirkehúst bármivel gazdagíthatjuk, én legutóbb szalonnát és zöldbabot használtam. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   26.9.2019

Cukkinitekercs csirkehússal

A cukkinitekercs csirkehússal egy újabb remek ötlet arra, hogyan lehet ezzel a pompás zöldséggel feldobni a mindennapokat. Sajnos egy kis türelem kell az elkészítéséhez, de bizony megéri a fáradozást! Kiváló ebéd, finom fogás, ami az egész családnak ízleni fog. A tölteléknek használt csirkehúst bármivel gazdagíthatjuk, én legutóbb szalonnát és zöldbabot használtam. Szerző: Danka

45 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tekercshez:

Kb. 700 g
nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkini
1 kv. kanál
1 kv. kanál
fokhagymapor
1/2 kv. kanál
őrölt kömény (elhagyható)
100 g
kis lyukú reszelőn lereszelt sajt
3 púpos evőkanál
liszt
2 db
tojás

Töltelék:

2 db
csirkecomb filé
1 kv. kanál
grill fűszerkeverék
2 ev. kanál
keményítő
2 ev. kanál
szójaszósz
kevés víz és olaj
1/2 fej
vöröshagyma
1 marék
zöldbab
100 g
szeletelt szalonna
1 kv. kanál
provance-i fűszerkeverék
ízlés szerint só és bors

Szükségünk lesz még:

kb. 100 g
reszelt sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A lereszelt cukkinit megmossuk, majd a levét alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a lisztet, tojást, sót, fokhagymaport és őrölt köményt. Alaposan elkeverjük. A tésztát kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (nagyobb tepsit használtam, ami a sütőbe befér), majd 180 fokon 20 percig sütjük. Ezután a tésztát egy másik, sütőpapírral kibélelt tepsire fordítjuk ki, a régi sütőpapírt pedig óvatosan eltávolítjuk.
  2. A tésztát felszeleteljük. Én 6 „sávot” vágtam.
  3. Ezekre a kis tésztaadagokra kerül a töltelék.
  4. A babot a hagymával és szalonnával együtt megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, provance-i fűszerkeverékkel megszórjuk. A húst felcsíkozzuk, fűszerkeverékkel elkeverjük, rászórjuk a keményítőt és ezzel is jó alaposan elkeverjük.
  5. A húst forró, olajjal kikent serpenyőben hirtelen megpirítjuk, szójaszósszal ízesítjük, egy kevés vízzel felöntjük és beletesszük a szalonnás babot. Pár percig együtt főzzük.
  6. A cukkinis tésztát 1/3 részére ráhelyezzük a tölteléket, a közepére reszelt sajtot szórunk, majd a töltelékes részétől kezdve felcsavarjuk. Ügyeljünk arra, hogy a töltelék forró legyen, így a megolvadt sajt amolyan „ragasztóként” is fog szolgálni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása