Cukkinitekercs csirkehússal

A cukkinitekercs csirkehússal egy újabb remek ötlet arra, hogyan lehet ezzel a pompás zöldséggel feldobni a mindennapokat. Sajnos egy kis türelem kell az elkészítéséhez, de bizony megéri a fáradozást! Kiváló ebéd, finom fogás, ami az egész családnak ízleni fog. A tölteléknek használt csirkehúst bármivel gazdagíthatjuk, én legutóbb szalonnát és zöldbabot használtam. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 26.9.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Cukkinitekercs csirkehússal

Hozzávalók

Tekercshez:
Kb. 700 gnagy lyukú reszelőn lereszelt cukkini
1 kv. kanál
1 kv. kanálfokhagymapor
1/2 kv. kanálőrölt kömény (elhagyható)
100 gkis lyukú reszelőn lereszelt sajt
3 púpos evőkanálliszt
2 dbtojás
Töltelék:
2 dbcsirkecomb filé
1 kv. kanálgrill fűszerkeverék
2 ev. kanálkeményítő
2 ev. kanálszójaszósz
kevés víz és olaj
1/2 fejvöröshagyma
1 marékzöldbab
100 gszeletelt szalonna
1 kv. kanálprovance-i fűszerkeverék
ízlés szerint só és bors
Szükségünk lesz még:
kb. 100 greszelt sajt

Elkészítés menete

  1. A lereszelt cukkinit megmossuk, majd a levét alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a lisztet, tojást, sót, fokhagymaport és őrölt köményt. Alaposan elkeverjük. A tésztát kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (nagyobb tepsit használtam, ami a sütőbe befér), majd 180 fokon 20 percig sütjük. Ezután a tésztát egy másik, sütőpapírral kibélelt tepsire fordítjuk ki, a régi sütőpapírt pedig óvatosan eltávolítjuk.
  2. A tésztát felszeleteljük. Én 6 „sávot” vágtam.
  3. Ezekre a kis tésztaadagokra kerül a töltelék.
  4. A babot a hagymával és szalonnával együtt megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, provance-i fűszerkeverékkel megszórjuk. A húst felcsíkozzuk, fűszerkeverékkel elkeverjük, rászórjuk a keményítőt és ezzel is jó alaposan elkeverjük.
  5. A húst forró, olajjal kikent serpenyőben hirtelen megpirítjuk, szójaszósszal ízesítjük, egy kevés vízzel felöntjük és beletesszük a szalonnás babot. Pár percig együtt főzzük.
  6. A cukkinis tésztát 1/3 részére ráhelyezzük a tölteléket, a közepére reszelt sajtot szórunk, majd a töltelékes részétől kezdve felcsavarjuk. Ügyeljünk arra, hogy a töltelék forró legyen, így a megolvadt sajt amolyan „ragasztóként” is fog szolgálni.