TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Cukkinitekercs paradicsomos-fokhagymás töltelékkel
Cukkinitekercs paradicsomos-fokhagymás töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   26.10.2021

Cukkinitekercs paradicsomos-fokhagymás töltelékkel

A cukkiniszezonnak már vége, de azért még itt-ott rá lehet bukkanni. Utolsó, nagyon zöldséges fogásokhoz érdemes kipróbálni ezt a finomságot. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Alap:

800 g
cukkini
3 db
tojás
2 ev. kanál
tejföl
Ízlés szerint
Ízlés szerint
bors
5 ev. kanál
finomliszt

Töltelék:

200 g
tömlős sajt
3 gerezd
fokhagyma
3 db
paradicsom
Ízlés szerint
petrezselyemzöld
Ízlés szerint
Ízlés szerint
bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, pihentetjük. A cukkini levet enged, ezt leöntjük, kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, lisztet, tejfölt.
  2. Tésztává dolgozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsire kenjük.
  3. 190 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
  4. A tetejére rákenjük a tölteléket – a sajtot a sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkeverjük. Aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, rátesszük a vékonyra szeletelt paradicsomot.
  5. Felcsavarjuk, fóliába csomagoljuk.
  6. Hűtőbe tesszük, majd miután már jól lehűlt, felszeleteljük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept