Cukkinitekercs paradicsomos-fokhagymás töltelékkel

Recept Cukkinitekercs paradicsomos-fokhagymás töltelékkel

Hozzáadta: TopPetra, 26.10.2021

Kategória: Szilveszter és Újév, Ünnepek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A cukkiniszezonnak már vége, de azért még itt-ott rá lehet bukkanni. Utolsó, nagyon zöldséges fogásokhoz érdemes kipróbálni ezt a finomságot. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 26.10.2021

Kategória: Szilveszter és Újév, Ünnepek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

800 gcukkini
3 dbtojás
2 ev. kanáltejföl
Ízlés szerint
Ízlés szerintbors
5 ev. kanálfinomliszt

Töltelék:

200 gtömlős sajt
3 gerezdfokhagyma
3 dbparadicsom
Ízlés szerintpetrezselyemzöld
Ízlés szerint
Ízlés szerintbors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, pihentetjük. A cukkini levet enged, ezt leöntjük, kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, lisztet, tejfölt.
  2. Tésztává dolgozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsire kenjük.
  3. 190 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
  4. A tetejére rákenjük a tölteléket – a sajtot a sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkeverjük. Aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, rátesszük a vékonyra szeletelt paradicsomot.
  5. Felcsavarjuk, fóliába csomagoljuk.
  6. Hűtőbe tesszük, majd miután már jól lehűlt, felszeleteljük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás