TopReceptek.hu Köretek Burgonya Burgonyapüré Currys sertéshús burgonyapürével
Currys sertéshús burgonyapürével
Recept Currys sertéshús burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Adott egy nagy darab husi, amit felszeleteltem. Ettől a ponttól kezdve pedig kb. millió lehetőség van arra, hogy milyen irányba induljak el. Én most egy fűszeresebb, currys sertésszeletet választottam. Előtte a husit kiklopfoltam, sóztam és borsoztam, lisztbe forgattam, lepirítottam, majd pedig a kiválasztott alapanyagokkal, fűszerekkel és alaplével puhára pároltam. Tálalásnak savanyított zöldség és burgonyapüré került a tányérra.

TopPetra TopPetra    ·   18.7.2020

Currys sertéshús burgonyapürével

Adott egy nagy darab husi, amit felszeleteltem. Ettől a ponttól kezdve pedig kb. millió lehetőség van arra, hogy milyen irányba induljak el. Én most egy fűszeresebb, currys sertésszeletet választottam. Előtte a husit kiklopfoltam, sóztam és borsoztam, lisztbe forgattam, lepirítottam, majd pedig a kiválasztott alapanyagokkal, fűszerekkel és alaplével puhára pároltam. Tálalásnak savanyított zöldség és burgonyapüré került a tányérra.

30 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

KB. 10 ADAGHOZ:

1 kg
sertéshús
2 db
vöröshagyma
5 ev. kanál
sűrített paradicsom
1 kv. kanál
curry fűszerkeverék
3 gerezd
fokhagyma
1 kv. kanál
őrölt kömény
chilli paprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
szükség szerint búzafinomliszt
kevés olaj
1 kg
burgonya
50 g
vaj
200 ml
forró tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
  1. A húst 10 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Az előkészített hússzeletet serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk (mindkét oldalát).
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk. A húst kivesszük a serpenyőből és ezen pirítjuk meg a vöröshagymát. Visszatesszük a hússzeleteket, megszórjuk a curry fűszerkeverékkel, őrölt köménnyel, chillivel, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint zúzott vagy szeletelt fokhagymát, majd vízzel, esetleg alaplével felöntjük. Lefedjük és addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.
  3. A levet, amiben a hús párolódott, liszttel besűrítjük – előtte a húst eltávolítjuk, majd visszatesszük. Egyet rottyantunk rajta.
  4. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd a puha burgonyát pürésítjük. Hozzáadjuk a vajat, a forró tejet, sózzuk és borsozzuk, krémessé dolgozzuk.
  5. A finom husit burgonyapürével, esetleg csalamádéval, csemegeubival tálaljuk.

A receptrét köszönet kitűnő szakácsunknak, Blazena Sadovska-nak

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása