Currys sertéskaraj
A sertéskaraj gyerekkorom egyik kedvenc étele, amit anyukám tökéletesen készített, és mindig próbálkozott más-más ízekkel feldobni az amúgy egyszerű, de isteni fogást. Ezek közül a currys sertéskaraj lett a kedvencem. Egyszerűen imádom a puha, fűszeres húst a jó sok fűszeres, paradicsomos-currys szafttal. Mindez egy jól elkészített, finom és puha krumplipürével, valamint paradicsomos salátával tálalva. Klasszikus élvezet, ami egyszerűen elkészíthető, és garantáltan a család egyik kedvence lesz.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 23.1.2017
Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
10 porcióhoz:
1 kgsertéskaraj
2 dbvöröshagyma
5 ev. kanálparadicsomlé
1 kv. kanálcurry fűszerkeverék
3 gerezdfokhagyma
1 kv. kanálőrölt kömény
kevéschili
kevésbors
kevéssó
kevésbúzafinomliszt
kevésolaj
1 kgburgonya
50 gvaj
200 mlforró tej
só ízlés szerint
- A húst felszeleteljük (10 szeletre, 10 adaghoz), kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés liszttel megszórjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk, majd félretesszük.
- A hagymát apróra vágjuk, és ugyanabban az olajban, amiben a húst pirítottuk, a hagymát is megpirítjuk. Ezután visszatesszük a húst. Megszórjuk a curry fűszerkeverékkel, őrölt köménnyel, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymával, majd vízzel felöntjük. Elkeverjük, lefedjük és a húst puhára pároljuk.
- Ha szeretnénk, a paradicsomos-fűszeres húslevet liszttel besűríthetjük.
- A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a vajjal, tejjel és sóval burgonyapüré állagúra törjük és dolgozzuk.
- A húst burgonyapürével és salátával tálaljuk. Jó étvágyat!
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak- Blazena Sadovskanak
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS