TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Currys sertéskaraj
Currys sertéskaraj
Recept Currys sertéskaraj
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sertéskaraj gyerekkorom egyik kedvenc étele, amit anyukám tökéletesen készített, és mindig próbálkozott más-más ízekkel feldobni az amúgy egyszerű, de isteni fogást. Ezek közül a currys sertéskaraj lett a kedvencem. Egyszerűen imádom a puha, fűszeres húst a jó sok fűszeres, paradicsomos-currys szafttal. Mindez egy jól elkészített, finom és puha krumplipürével, valamint paradicsomos salátával tálalva. Klasszikus élvezet, ami egyszerűen elkészíthető, és garantáltan a család egyik kedvence lesz.

Viki78    ·   23.1.2017

Currys sertéskaraj

A sertéskaraj gyerekkorom egyik kedvenc étele, amit anyukám tökéletesen készített, és mindig próbálkozott más-más ízekkel feldobni az amúgy egyszerű, de isteni fogást. Ezek közül a currys sertéskaraj lett a kedvencem. Egyszerűen imádom a puha, fűszeres húst a jó sok fűszeres, paradicsomos-currys szafttal. Mindez egy jól elkészített, finom és puha krumplipürével, valamint paradicsomos salátával tálalva. Klasszikus élvezet, ami egyszerűen elkészíthető, és garantáltan a család egyik kedvence lesz.

Alapanyagok

10 porcióhoz:

1 kg
sertéskaraj
2 db
vöröshagyma
5 ev. kanál
paradicsomlé
1 kv. kanál
curry fűszerkeverék
3 gerezd
fokhagyma
1 kv. kanál
őrölt kömény
kevés
chili
kevés
bors
kevés
kevés
búzafinomliszt
kevés
olaj
1 kg
burgonya
50 g
vaj
200 ml
forró tej
só ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst felszeleteljük (10 szeletre, 10 adaghoz), kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés liszttel megszórjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk, majd félretesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és ugyanabban az olajban, amiben a húst pirítottuk, a hagymát is megpirítjuk. Ezután visszatesszük a húst. Megszórjuk a curry fűszerkeverékkel, őrölt köménnyel, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymával, majd vízzel felöntjük. Elkeverjük, lefedjük és a húst puhára pároljuk.
  3. Ha szeretnénk, a paradicsomos-fűszeres húslevet liszttel besűríthetjük.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a vajjal, tejjel és sóval burgonyapüré állagúra törjük és dolgozzuk.
  5. A húst burgonyapürével és salátával tálaljuk. Jó étvágyat! 

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak- Blazena Sadovskanak

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása