TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Darálós sütemény lekvárral, csokival
Darálós sütemény lekvárral, csokival
Recept Darálós sütemény lekvárral, csokival
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.11.2020

Darálós sütemény lekvárral, csokival

Az egyik kedvenc kekszem. Ennek több oka is van. Egyik az elkészítés – szeretem, ahogy ezeket a kis rudakat készítem, és én határozom meg, milyen hosszú kis falatok is legyenek. Másik jó dolog benne, hogy a lekvárt, amivel összetapasztom, én választom ki. A csokoládé pedig már csak ráadás. A darálós keksz szerintem nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Szerző: Petra

35 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
90 g
porcukor
1 db
tojás
40 g
kakaó
140 g
búzafinomliszt
100 g
vaj
Lekvár tapasztáshoz
Csoki mártogatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A finomlisztet a porcukorral és kakaóval elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a kockára vágott puha vajat, majd tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A húsdarálót összeszereljük, rátesszük a megfelelő kekszformáló fejet, majd a tetszőleges hosszúságú darabokat levágjuk.
  4. A kis darabokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 7 percig sütjük.
  5. A megsült sütiket lekvárral összetapasztjuk, majd az egyik végét olvasztott csokoládéba mártjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása