Darálós sütemény lekvárral, csokival

Recept Darálós sütemény lekvárral, csokival
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik kedvenc kekszem. Ennek több oka is van. Egyik az elkészítés – szeretem, ahogy ezeket a kis rudakat készítem, és én határozom meg, milyen hosszú kis falatok is legyenek. Másik jó dolog benne, hogy a lekvárt, amivel összetapasztom, én választom ki. A csokoládé pedig már csak ráadás. A darálós keksz szerintem nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

90 gporcukor
1 dbtojás
40 gkakaó
140 gbúzafinomliszt
100 gvaj
Lekvár tapasztáshoz
Csoki mártogatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A finomlisztet a porcukorral és kakaóval elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a kockára vágott puha vajat, majd tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A húsdarálót összeszereljük, rátesszük a megfelelő kekszformáló fejet, majd a tetszőleges hosszúságú darabokat levágjuk.
  4. A kis darabokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 7 percig sütjük.
  5. A megsült sütiket lekvárral összetapasztjuk, majd az egyik végét olvasztott csokoládéba mártjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás