Darált hús káposztaágyan, knédlivel, egyben sütve

A sült hús, knédli és dinsztelt káposzta receptje lett kicsit átgondolva. Cseh barátaim biztos a fejüket fogják, de szerintem nagyon finomra sikerült! A recepthez savanyított káposztát, darált hús és házi knédlit használtam. Az egyes hozzávalókat sütőtálba tettem, és készre sütöttem. Szerintem nagyon finom lett, a család imádta, és biztos, hogy még többször elkészítem. Lehet, hogy nem darált hússal, majd kikísérletezem. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 16.8.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Darált hús káposztaágyan, knédlivel, egyben sütve

Hozzávalók

Knédli:
1 kghéjában főtt burgonya
1 dbtojás
100 gbúzadara
2 ev. kanálburgonyakeményítő
kb. 200 grétesliszt
1 púpos kv. kanál
Szükségünk lesz még:
250 gsavanyú káposzta
1 dbvöröshagyma
0,5 kgdarált sertéshús
ízlés szerint só és bors
1 ev. kanálolaj
2 ev. kanálzsír

Elkészítés menete

  1. A főtt burgonya héját eltávolítjuk, lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a darát, a sót és a keményítőt. Elkezdjük eldolgozni, majd fokozatosan hozzáadjuk a réteslisztet. Egészen addig adagoljuk a lisztet, amíg a tészta már ne tapad, mégis rugalmas.%1
  3. A tésztából megformázzuk a knédli formákat, majd forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük. A megfőtt knédlit kihűtjük.%2
  4. A káposztát a sütőtál aljára szórjuk.
  5. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd amikor már szépen megpirult, rászórjuk a káposztára.%3
  6. A knédliket felszeleteljük, rátesszük a hús tetejére. Zsírral megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Miután megsült, petrezselyemzölddel díszítjük, esetleg pirított hagymát is adhatunk hozzá.%4%5%6%7