Darált húsos káposztatekercs sütőben

Ez a recept azért tetszett meg, mert a jól ismert hozzávalókból egy teljesen új ételt tudunk az asztalra varázsolni. Az eredeti elképzelés rögtön a töltött káposzta volt, de így mégis más, de rendkívül finom ételt készíthetünk! A töltelék rizs, hús és egy kevés tojás, a jól bevált fűszerekkel, káposztalevélbe töltve, felcsavarva és tepsiben készre sütve. Szerintem tökéletes! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 17.11.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Darált húsos káposztatekercs sütőben

Hozzávalók

1 dbkáposzta
500 gdarált hús
1 dbvöröshagyma
100 gfőtt rizs (7 percig főzött)
2 dbközepes paradicsom
1 dbtojás
só, bors
olaj

Elkészítés menete

  1. A káposzta torzsáját kiválasztjuk, majd a káposztafejet forrásban lévő, kevés ecettel és sóval ízesített vízbe tesszük és addig főzzük, amíg a káposztalevelek el nem kezdenek leválni. A leveleket levesszük, félretesszük.
  2. A darált hús a rizzsel elkeverjük (a rizst előtte forrásban lévő vízben 7 percig főztem, majd leszűrtem). Sózzuk, borsozzuk, esetleg más fűszerekkel is ízesíthetjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, tojást és egy-két evőkanál olajat is.
  3. Egy sütőpapírra rátesszük a lecsepegtetett káposztalevelet. A káposztaleveleket úgy tesszük le, hogy a levelek szépen egymásra is érjenek, hogy majd szépen fel lehessen csavarni a töltelékkel (ahogy a képen is látszik).
  4. A levelekre rátesszük a tölteléket. Az oldalakat ráhajtjuk a töltelékre, majd a sütőpapír segítségével szépen felcsavarjuk.
  5. Ezután egy tepsit vagy sütőtálat sütőpapírral kibélelünk és erre tesszük rá a húsos-káposztás roládot. Felszeletelt vöröshagymával és apróra vágott paradicsommal szórjuk közbe. Alufóliával lefedjük és már tehetjük is a tepsibe.
  6. 200 fokon 30 percig sütjük.
  7. A kész tekercset felszeleteljük, tejfölös mártogatóssal tálaljuk.