Darált húsos tekercs mozzarella sajttal töltve
Mikor megkérdeztem a legkisebbet, hogy mit szeretne ebédelni, akkor egy nem várt válasz érkezett: sajtos-szalonnás tekercset. Gondolkodtam, hogy mi is lehet ez a kívánság, utána pedig összehoztam ezt a húsos fogást, burgonyapürével. Kicsinek tetszett, így megosztom a receptet. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021
Kategória: Ebéd, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
800 gdarált hús, ízesítve
2 csomagMozzarella
12 szelethúsos szalonna
300 greszelni való sajt
300 mlhabtejszín
150tej
4 ev. kanálketchup
2 ev. kanálAjvar (bolti)
1/2 kv. kanálchillipor
Friss bazsalikom
- A mozzarella sajtot kisebb darabokra vágjuk, majd becsomagoljuk a darált húsba. Megformázzuk a kis fasírtokat belecsomagoljuk a szalonnába. Az így előkészített falatokat sütőtálba tesszük.
- A tejszínt, tejet, reszelt sajtot, ketchupot, Ajvárt, chilliport és aprított bazsalikomot alaposan elkeverjük, ráöntjük az előkészített húsokra.
- A keveréket rálocsoljuk a húsos tekercsekre.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Megnézzük, ha még kell, tovább sütjük – ez függ a húsréteg vastagságától is.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapečené masové rolky s mozarellou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Überbackene Fleischröllchen mit Mozzarella an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS