Darált húsos tekercs mozzarella sajttal töltve

Recept Darált húsos tekercs mozzarella sajttal töltve

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Mikor megkérdeztem a legkisebbet, hogy mit szeretne ebédelni, akkor egy nem várt válasz érkezett: sajtos-szalonnás tekercset. Gondolkodtam, hogy mi is lehet ez a kívánság, utána pedig összehoztam ezt a húsos fogást, burgonyapürével. Kicsinek tetszett, így megosztom a receptet. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

800 gdarált hús, ízesítve
2 csomagMozzarella
12 szelethúsos szalonna
300 greszelni való sajt
300 mlhabtejszín
150tej
4 ev. kanálketchup
2 ev. kanálAjvar (bolti)
1/2 kv. kanálchillipor
Friss bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A mozzarella sajtot kisebb darabokra vágjuk, majd becsomagoljuk a darált húsba. Megformázzuk a kis fasírtokat belecsomagoljuk a szalonnába. Az így előkészített falatokat sütőtálba tesszük.
  2. A tejszínt, tejet, reszelt sajtot, ketchupot, Ajvárt, chilliport és aprított bazsalikomot alaposan elkeverjük, ráöntjük az előkészített húsokra.
  3. A keveréket rálocsoljuk a húsos tekercsekre.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Megnézzük, ha még kell, tovább sütjük – ez függ a húsréteg vastagságától is.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás