Darált húsos tészta

A paradicsom és darált hús találkozásából mindig valami finomság keletkezik. A mostani darált húsos tésztánál sincs ez másképp. Nem bolognai szósz, mert nem volt időm répát, zellert aprítani és lepirítani, sőt, bor és tejszín se került bele, cserébe viszont gyorsan elkészült, és még finom is lett. Legutóbb bolti bolognai szószt adtam hozzá, de készítettem már olaszos zöldséges szósszal is. Sőt, amikor semmi bolti, előre elkészített szósz nem volt otthon, egy kanál cukorral elkevertem a paradicsompürét, és ezt adtam hozzá.

Hozzáadta:Alexa96, 7.1.2018
Kategória: Főételek, Tészták
Darált húsos tészta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
tészta
vöröshagyma
paradicsom
paprika
olívaolaj
darált hús (sertés)
bors
paradicsomszósz (bolti, bármilyen olaszos ízvilággal, esetleg bolognese)
fokhagyma
bazsalikom
parmezán

Elkészítés menete

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a paradicsomot és paprikát felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát egy kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált hús és addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Ezután sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított zöldséget és a választott mártást (300-400 ml paradicsomszószt elkeverünk 1 evőkanál cukorral – ezzel is nagyon finom!).
  3. Lefedjük és 20 percig főzzük – ezalatt a felesleges nedvesség is elpárolog. Közben zúzott fokhagymával, bazsalikommal és egyéb fűszerekkel, fűszerkeverékkel is ízesíthetjük.
  4. Amíg a darált hús készül, a választott tésztát enyhén sós vízben készre főzzük.
  5. A tésztát leszűrjük, megszárítjuk, egy kevés olajjal meglocsoljuk és elkeverjük.
  6. A tésztát tányérra tesszük, rámerjük a darált húsos szószt, jó adag sajttal megszórjuk.
  7. Jó étvágyat!