Darált hússal töltött szalonnás hagymabombák

Kiváló recept, ami nemcsak grillszezonban, hanem télen is könnyen elkészíthető. Az alapanyagokat szinte bármelyik nagyobb boltban meg tudjuk vásárolni, így nem marad más hátra, mint elkészíteni ezt a finomságot. A darált hússal töltött szalonnás hagymabomba nemcsak ízben gazdag, hanem nagyon jól is mutat. A húst mindenki maga kedvére fűszerezheti, én ennél a verziónál szójaszószt, pikáns ketchupot, worcester szósz és BBQ szószt használtam, és persze egy kevés gombával is feljavítottam.

Hozzáadta:Babu27, 6.12.2017
Kategória: Főételek
Darált hússal töltött szalonnás hagymabombák

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 dbnagyobb vöröshagyma
csokor petrezselyemzöld
1 ev. kanálpikáns ketchup
1 kv. kanálszójaszósz
1 kv. kanálworcester szósz
1/4 bögrezsemlemorzsa
100 gszalonna
BBQ szósz
darált hús
szeletelt gomba

Elkészítés menete

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A hagymát megmossuk, félbe vágjuk, a külső rétegeket lefejtjük, a belsejét pedig apróra vágjuk. Ha kevés a hagyma, akkor egy kisebb fej hagymát is hozzáapríthatunk.,
  2. A darált húst elkeverjük a hagymával, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a gombával, fűszerekkel, a zsemlemorzsával, a szószokkal és ketchuppal. Jó alaposan elkeverjük, ízlés szerint még fűszerezhetjük.
  3. Két félbe vágott hagymahéjba beletöltjük a húsos keveréket.
  4. A töltött hagymát belecsomagoljuk a szalonnába. Fokpiszkálóval rögzítjük – így a szalonna sütés közben nem fog a hagymáról leválni.
  5. 40 percig sütjük, majd BBQ szósszal megkenjük (akár a többi szósszal is ízesíthetjük), és még további 5 percig sütjük.
  6. Az eredmény magáért beszél.