TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Töltött és rakott receptek Darált hússal töltött szalonnás hagymabombák
Darált hússal töltött szalonnás hagymabombák
Recept Darált hússal töltött szalonnás hagymabombák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kiváló recept, ami nemcsak grillszezonban, hanem télen is könnyen elkészíthető. Az alapanyagokat szinte bármelyik nagyobb boltban meg tudjuk vásárolni, így nem marad más hátra, mint elkészíteni ezt a finomságot. A darált hússal töltött szalonnás hagymabomba nemcsak ízben gazdag, hanem nagyon jól is mutat. A húst mindenki maga kedvére fűszerezheti, én ennél a verziónál szójaszószt, pikáns ketchupot, worcester szósz és BBQ szószt használtam, és persze egy kevés gombával is feljavítottam.

Babu27    ·   6.12.2017

Darált hússal töltött szalonnás hagymabombák

Kiváló recept, ami nemcsak grillszezonban, hanem télen is könnyen elkészíthető. Az alapanyagokat szinte bármelyik nagyobb boltban meg tudjuk vásárolni, így nem marad más hátra, mint elkészíteni ezt a finomságot. A darált hússal töltött szalonnás hagymabomba nemcsak ízben gazdag, hanem nagyon jól is mutat. A húst mindenki maga kedvére fűszerezheti, én ennél a verziónál szójaszószt, pikáns ketchupot, worcester szósz és BBQ szószt használtam, és persze egy kevés gombával is feljavítottam.

25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2 db
nagyobb vöröshagyma
csokor petrezselyemzöld
1 ev. kanál
pikáns ketchup
1 kv. kanál
szójaszósz
1 kv. kanál
worcester szósz
1/4 bögre
zsemlemorzsa
100 g
szalonna
BBQ szósz
darált hús
szeletelt gomba
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A hagymát megmossuk, félbe vágjuk, a külső rétegeket lefejtjük, a belsejét pedig apróra vágjuk. Ha kevés a hagyma, akkor egy kisebb fej hagymát is hozzáapríthatunk.,
  2. A darált húst elkeverjük a hagymával, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a gombával, fűszerekkel, a zsemlemorzsával, a szószokkal és ketchuppal. Jó alaposan elkeverjük, ízlés szerint még fűszerezhetjük.
  3. Két félbe vágott hagymahéjba beletöltjük a húsos keveréket.
  4. A töltött hagymát belecsomagoljuk a szalonnába. Fokpiszkálóval rögzítjük – így a szalonna sütés közben nem fog a hagymáról leválni.
  5. 40 percig sütjük, majd BBQ szósszal megkenjük (akár a többi szósszal is ízesíthetjük), és még további 5 percig sütjük.
  6. Az eredmény magáért beszél.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása