Darált linzer sütemény

A linzernek és linzeres süteményeknek számos fajtája létezik, így adta magát a dolog, hogy a mamámtól örökölt tésztadarálót (és a hozzá kapott fejet) kipróbálom. A kapott tésztát patkó alakúra formáztam, majd miután megsült, isteni házi lekvárral összetapasztottam, a két végét pedig csokoládéba mártottam. A darált linzer sütemény igazi karácsonyi desszert, ami szerintem minden ünnepi asztalon megállja a helyét.

Hozzáadta:, 2.12.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony, Sütemények
Darált linzer sütemény

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
230 grétesliszt
200 gvaj
70 gkukoricakeményítő vagy vanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
110 gporcukor
2 dbtojás sárgája
1/2 kv. kanálőrölt fahéj
1/2 dbcitrom
200 glekvár
csokoládé a díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A lisztet a keményítővel vagy pudingporral elkeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a vajat, a tojások sárgáját, a vaníliacukrot és a porcukrot, végül krémesre dolgozzuk és hozzáadjuk a fél citrom levét és reszelt héját. Hozzáadjuk a fahéjat, a lisztes keveréket, tésztává gyúrjuk, majd 15 – 20 percig pihentetjük.
  2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.
  3. Előkészítjük a tésztadarálót a megfelelő fejjel. A tésztát átnyomjuk a darálón, kellő hosszúságúra vágjuk, patkó alakúra formázzuk, majd rátesszük a tepsire. Kb. 12 percig sütjük, majd a kész süteményeket kihűtjük.
  4. Miután kihűltek, a két tésztát lekvárral összetapasztjuk, ezután 1 órát pihentetjük, majd a két felét csokoládéba mártjuk. Jó étvágyat!