Debrecenivel sült burgonya
A debrecenivel sült burgonya egy nagyon tartalmas étel. Nagy előnye, hogy kevés macerával aránylag gyorsan elkészül, ráadásul főételnek és köretnek is egyaránt tökéletes. Én a debrecenit nem szeretem túlságosan megsütni, ezért csak az utolsó 10 percben teszem rá a sült burgonyára, de ha valaki nem így szereti, akkor bátran előbb is beteheti sütni. A sajt és majonéz mennyisége szintén ízlés dolga, de szerintem ezekkel a fogást nem lehet elrontani.
Hozzávalók
Szükségünk lesz:1 kgburgonya
6 dbdebreceni
100 greszelt sajt
5 ev. kanálmajonéz
olaj
só és bors
Elkészítés menete
- A burgonyát felszeleteljük és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Ezután lecsepegtetjük, egy nagyobb tálban olajjal meglocsoljuk, elkeverjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
- A tetejét sózzuk és borsozzuk, megkenjük a majonézzel és bőségesen megszórjuk a reszelt sajttal.
- 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
- Miközben a burgonya sül, a debrecenit tetszés szerinti darabokra vágjuk, vagy bevagdossuk. 20 perc elteltével a burgonyára rátesszük a kolbászt, ismét megkenhetjük a majonézzel és sajttal is megszórhatjuk – ízlés dolga. További 10 percig sütjük 200 fokon. Jó étvágyat!
Forrás: Vk