TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Desszert, ami szinte elolvad a nyelven. Felejtse el a sütőt – sütés nélkül és hosszú előkészületek nélkül
Desszert, ami szinte elolvad a nyelven. Felejtse el a sütőt – sütés nélkül és hosszú előkészületek nélkül
Recept Desszert, ami szinte elolvad a nyelven. Felejtse el a sütőt – sütés nélkül és hosszú előkészületek nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.6.2021

Desszert, ami szinte elolvad a nyelven. Felejtse el a sütőt – sütés nélkül és hosszú előkészületek nélkül

Imádom ezeket a recepteket, a család is nagyon odavan értük. Sütés nélkül készülnek, édesek, finomak, ráadásul több réteg finomság alkot egy tökéletes desszertet. Szerző: Lacusin

25 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alsó réteg:

500 ml
tej
100 g
kristálycukor
100 g
búzadara

Középső réteg:

500 ml
tej
5 ev. kanál
kristálycukor
2 csomag
vaníliapuding
80 g
vaj
80 g
habtejszín

Felső réteg:

250 ml
shabtejszín
150 g
főzőcsoki
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először az alsó réteget készítjük el. A tejben elkeverjük a cukrot és a darát, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  2. A formát sütőpapírral kibéleljük, rátesszük az alapot, elegyengetjük, kihűtjük.
  3. A középső réteghez a tejet, cukrot és pudingport csomómentesre keverjük. Feltesszük főzni, sűrű krémet főzünk. Levesszük a lángról, fóliával lefedjük, kihűtjük.
  4. A vajat habosra verjük, a habtejszínt habbá verjük, majd ezeket beledolgozzuk a vaníliapudingra. Ez kerül az alsó rétegre.
  5. A felső réteghez a habtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik, majd ráöntjük a középső rétegre. Kihűtjük, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása