Dijoni mustáros szelet fordított panírban

A mustárkedvelők biztos értékelni fogják ezt a receptet. A fogás pikantériája nemcsak a dijoni mustár ereje és íze, hanem a használt fordított panír. Ennek lényege, hogy a kiklopfolt és bepácolt húst először zsemlemorzsába, majd pedig tojásba forgatjuk. A tojásos bunda szintén különlegessé tette a dijoni mustáros szeletet fordított panírban. Salátával és petrezselymes burgonyával tálaltam. Laktató, különleges ebéd vagy vacsora.

Hozzáadta:Babu27, 13.7.2017
Kategória: Főételek
Dijoni mustáros szelet fordított panírban

Hozzávalók

4 adaghoz:
4 szeletsertéshús (karaj, tarja, dagadó…)
4 ev. kanálzöldborsos dijoni mustár
4 ev. kanálolaj
2 dbtojás
bors
zsemlemorzsa
sertészsír vagy olaj sütéshez
burgonya
fejes saláta
petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, mindkét felét mustárral megkenjük.
  2. Minden egyes hússzeletre csak egy evőkanálnyi mustárt használjunk. A hússzeleteket tányérra tesszük, olajjal meglocsoljuk és hűtőszekrényben legalább 2-3 órát pihentetjük.
  3. A tojást egy kevés sóval felverjük. A hússzeleteket beleforgatjuk a zsemlemorzsával. Kezünkkel rásegítünk, a zsemlemorzsát alaposan rányomkodjuk a hússzeletekre.
  4. Ezután a zsemlemorzsás hússzeleteket beleforgatjuk a tojásba, majd forró zsiradékon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Burgonyával és salátával tálaljuk.

Forrás: Vaření s Tomem