TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Édesek Dinnyehéj lekvár
Dinnyehéj lekvár
Recept Dinnyehéj lekvár
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Amíg nincs ősz és hozzá lehet jutni görögdinnyéhez, érdemes elkészíteni a dinnyehéj lekvárt. Így a gyümölcs szinte semmilyen része nem veszik kárba, csak a zöld héja. Szerintem igazi különlegesség, ami télen és tavasszal, amíg a dinnyeszezon ismét el nem kezdődik, igazi csemege lehet a dinnye imádóinak. A lekvár még mentalevéllel is ízesíthető, ennek mennyisége ízlés dolga. Szerző: IvanK

TopPetra TopPetra    ·   31.8.2018

Dinnyehéj lekvár

Amíg nincs ősz és hozzá lehet jutni görögdinnyéhez, érdemes elkészíteni a dinnyehéj lekvárt. Így a gyümölcs szinte semmilyen része nem veszik kárba, csak a zöld héja. Szerintem igazi különlegesség, ami télen és tavasszal, amíg a dinnyeszezon ismét el nem kezdődik, igazi csemege lehet a dinnye imádóinak. A lekvár még mentalevéllel is ízesíthető, ennek mennyisége ízlés dolga. Szerző: IvanK

20 perc
Elkészítés
150 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
görögdinnye héj
1 kg
befőzőcukor
2 dl
almaecet
1 csomag
vaníliacukor
2,5 l
víz
1 db
citrom
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
150 perc
Sütés/főzés
  1. A görögdinnye zöld héját eltávolítjuk, a világos részt pedig kis kockákra vágjuk. A lekvár finomabb, ha egy kevés piros hús is marad rajta.
  2. A gyümölcsöt 2 liter vízzel felöntjük, hozzáadjuk az almaecetet és kis lángon 2 órát főzzük.
  3. Miután megfőtt, a vizet leöntjük, hideg vízzel átöblítjük, hozzáadjuk a cukrot, fél liter vizet, a citrom héját és levét, majd addig főzzük, amíg ne nem sűrűsödik. Akár le is turmixolhatjuk, de én szeretem, ha vannak benne kisebb darabok.
  4. A forró lekvárt üvegekbe töltjük, lezárjuk és 5 percig felfordítva pihentetjük. Ezután ruhába csomagoljuk, lefedjük és fél napot pihentetjük
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása