Dinnyehéj lekvár
Amíg nincs ősz és hozzá lehet jutni görögdinnyéhez, érdemes elkészíteni a dinnyehéj lekvárt. Így a gyümölcs szinte semmilyen része nem veszik kárba, csak a zöld héja. Szerintem igazi különlegesség, ami télen és tavasszal, amíg a dinnyeszezon ismét el nem kezdődik, igazi csemege lehet a dinnye imádóinak. A lekvár még mentalevéllel is ízesíthető, ennek mennyisége ízlés dolga. Szerző: IvanK
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 31.8.2018
Kategória: Lekvárok, befőttek, Édesek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 kggörögdinnye héj
1 kgbefőzőcukor
2 dlalmaecet
1 csomagvaníliacukor
2,5 l víz
1 dbcitrom
- A forró lekvárt üvegekbe töltjük, lezárjuk és 5 percig felfordítva pihentetjük. Ezután ruhába csomagoljuk, lefedjük és fél napot pihentetjük
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS