Dióhabos sütemény

Kiváló harapnivaló és vendégváró édes falatok. A dióhabos sütemény sose maradhat le az asztalról, a gyerekek egyszerűen imádják, és előszeretettel habzsolják. A száraz édes tészta nagyon jól harmonizál a diós tojáshabbal, a csokoládéöntet pedig megkoronázza ezt a finomságot. Ha időnk engedi, akkor akár szebben is fel lehet díszíteni, nekem csak annyi időm maradt, hogy egy kanállal a sütikre csorgassam a csokoládét.

Hozzáadta:, 25.10.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Dióhabos sütemény

Hozzávalók

HOZZÁVALÓ 30 ADAGHOZ:
280 grétesliszt
60 gporcukor
140 gvaj
3 dbtojás sárgája
150 gribizlilekvár
DIÓHAB:
3 dbtojás fehérjéje
140 gkristálycukor
1 dbvaníliacukor
kevés reszelt citromhéj (kb. fél kávéskanálnyi)
50 gDr.Oetker Csokoládé ízű Desszertöntet
120 gdarált dió
csipet só

Elkészítés menete

  1. Tésztához: a lisztet, porcukrot, vajat és tojások sárgáját sima tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát pár percig pihentetjük, majd kb. 3 mm vastagságúra nyújtjak, végül egy pogácsaszaggatóval (vagy egy pohár segítségével) korongokat szaggatunk ki a tésztából. A korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk.
  3. Dióhab: a tojások fehérjéjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a cukrot, vaníliacukrot, citromhéjat és a darált diót.
  4. A tepsiben pihenő korongot közepére egy kevés lekvárt teszünk, majd a dióhabot habzsákba töltjük, és ez kerül a lekváros sütemény tetejére. A süteményt 160 fokon megsütjük, majd kivesszük a sütőből és csokoládés öntettel díszítjük. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak - BlazenaSadovskanak.