Dióhabos sütemény

Hozzáadta: TopPetra, 25.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Kiváló harapnivaló és vendégváró édes falatok. A dióhabos sütemény sose maradhat le az asztalról, a gyerekek egyszerűen imádják, és előszeretettel habzsolják. A száraz édes tészta nagyon jól harmonizál a diós tojáshabbal, a csokoládéöntet pedig megkoronázza ezt a finomságot. Ha időnk engedi, akkor akár szebben is fel lehet díszíteni, nekem csak annyi időm maradt, hogy egy kanállal a sütikre csorgassam a csokoládét.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
HOZZÁVALÓ 30 ADAGHOZ:
280 grétesliszt
60 gporcukor
140 gvaj
3 dbtojás sárgája
150 gribizlilekvár
DIÓHAB:
3 dbtojás fehérjéje
140 gkristálycukor
1 dbvaníliacukor
kevés reszelt citromhéj (kb. fél kávéskanálnyi)
50 gDr.Oetker Csokoládé ízű Desszertöntet
120 gdarált dió
csipet só
- Tésztához: a lisztet, porcukrot, vajat és tojások sárgáját sima tésztává gyúrjuk.
- A tésztát pár percig pihentetjük, majd kb. 3 mm vastagságúra nyújtjak, végül egy pogácsaszaggatóval (vagy egy pohár segítségével) korongokat szaggatunk ki a tésztából. A korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk.
- Dióhab: a tojások fehérjéjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a cukrot, vaníliacukrot, citromhéjat és a darált diót.
- A tepsiben pihenő korongot közepére egy kevés lekvárt teszünk, majd a dióhabot habzsákba töltjük, és ez kerül a lekváros sütemény tetejére. A süteményt 160 fokon megsütjük, majd kivesszük a sütőből és csokoládés öntettel díszítjük. Jó étvágyat!
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak - BlazenaSadovskanak.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kolečka s ořechovým sněhem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kolieska s orechovým snehom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Plätzchen mit Nussbaiser an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS