TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Dióhabos sütemény
Dióhabos sütemény
Recept Dióhabos sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kiváló harapnivaló és vendégváró édes falatok. A dióhabos sütemény sose maradhat le az asztalról, a gyerekek egyszerűen imádják, és előszeretettel habzsolják. A száraz édes tészta nagyon jól harmonizál a diós tojáshabbal, a csokoládéöntet pedig megkoronázza ezt a finomságot. Ha időnk engedi, akkor akár szebben is fel lehet díszíteni, nekem csak annyi időm maradt, hogy egy kanállal a sütikre csorgassam a csokoládét.

TopPetra TopPetra    ·   25.10.2016

Dióhabos sütemény

Kiváló harapnivaló és vendégváró édes falatok. A dióhabos sütemény sose maradhat le az asztalról, a gyerekek egyszerűen imádják, és előszeretettel habzsolják. A száraz édes tészta nagyon jól harmonizál a diós tojáshabbal, a csokoládéöntet pedig megkoronázza ezt a finomságot. Ha időnk engedi, akkor akár szebben is fel lehet díszíteni, nekem csak annyi időm maradt, hogy egy kanállal a sütikre csorgassam a csokoládét.

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

HOZZÁVALÓ 30 ADAGHOZ:

280 g
rétesliszt
60 g
porcukor
140 g
vaj
3 db
tojás sárgája
150 g
ribizlilekvár

DIÓHAB:

3 db
tojás fehérjéje
140 g
kristálycukor
1 db
vaníliacukor
kevés reszelt citromhéj (kb. fél kávéskanálnyi)
50 g
Dr.Oetker Csokoládé ízű Desszertöntet
120 g
darált dió
csipet só
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Tésztához: a lisztet, porcukrot, vajat és tojások sárgáját sima tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát pár percig pihentetjük, majd kb. 3 mm vastagságúra nyújtjak, végül egy pogácsaszaggatóval (vagy egy pohár segítségével) korongokat szaggatunk ki a tésztából. A korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk.
  3. Dióhab: a tojások fehérjéjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a cukrot, vaníliacukrot, citromhéjat és a darált diót.
  4. A tepsiben pihenő korongot közepére egy kevés lekvárt teszünk, majd a dióhabot habzsákba töltjük, és ez kerül a lekváros sütemény tetejére. A süteményt 160 fokon megsütjük, majd kivesszük a sütőből és csokoládés öntettel díszítjük. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak - BlazenaSadovskanak.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása