TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Diókrémes csokikocka
Diókrémes csokikocka
Recept Diókrémes csokikocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   21.2.2017

Diókrémes csokikocka

A diókrémes csokikocka nagyon puha, finom, krémes sütemény, amit a csokoládé, a vaníliapuding és a dió tesz különlegessé. Imádom a finom csokoládés öntetet a tetején, amit én étcsokoládéból készítek. Nem hittem volna, hogy ezekből a hozzávalókból ilyen finomság varázsolható. Már a látvány is önmagáért beszél, az íze pedig egyszerűen fantasztikus. Egyszerűen imádjuk. A kész süteményt kockákra és kis háromszögekre vágom, a család pedig imádja majszolgatni ezeket a falatnyi édes csodákat.

Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
200 g
kristálycukor
1 dl
olaj
200 g
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó

Krém:

600 ml
tej
2 db
vanília ízű pudingpor
5 ev. kanál
cukor
2 ev. kanál
kakaó
250 g
vaj
100 g
darált dió

Öntethez:

100 g
csokoládé
40 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg szép fényes habot nem kapunk. Ezután beledolgozzuk a tojások sárgáját és az olajat, végül a kakaóval elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. A krémhez 500 ml tejet felforralunk, a maradék tejben csomómentesre keverjük a cukrot, kakaót és pudingport. Hozzáadjuk a forró tejhez, elkeverjük és még amíg forró, belekeverjük a vajat. Ezután megvárjuk, míg kihűl és belekeverjük a diót.
  4. A megsült korpuszt két részre vágjuk. Az egyiket megkenjük a krémmel, majd a tetejére tesszük a korpusz másik felét.
  5. Miután a csokoládés kocka kihűlt, a tetejét megkenjük a csokoládés krémmel (gőzfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat), kihűtjük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása