Diókrémes csokikocka

A diókrémes csokikocka nagyon puha, finom, krémes sütemény, amit a csokoládé, a vaníliapuding és a dió tesz különlegessé. Imádom a finom csokoládés öntetet a tetején, amit én étcsokoládéból készítek. Nem hittem volna, hogy ezekből a hozzávalókból ilyen finomság varázsolható. Már a látvány is önmagáért beszél, az íze pedig egyszerűen fantasztikus. Egyszerűen imádjuk. A kész süteményt kockákra és kis háromszögekre vágom, a család pedig imádja majszolgatni ezeket a falatnyi édes csodákat.

Hozzáadta:, 21.2.2017
Kategória: Sütemények, Desszertek
Diókrémes csokikocka

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
200 gkristálycukor
1 dlolaj
200 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
Krém:
600 mltej
2 dbvanília ízű pudingpor
5 ev. kanálcukor
2 ev. kanálkakaó
250 gvaj
100 gdarált dió
Öntethez:
100 gcsokoládé
40 gvaj

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg szép fényes habot nem kapunk. Ezután beledolgozzuk a tojások sárgáját és az olajat, végül a kakaóval elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. A krémhez 500 ml tejet felforralunk, a maradék tejben csomómentesre keverjük a cukrot, kakaót és pudingport. Hozzáadjuk a forró tejhez, elkeverjük és még amíg forró, belekeverjük a vajat. Ezután megvárjuk, míg kihűl és belekeverjük a diót.
  4. A megsült korpuszt két részre vágjuk. Az egyiket megkenjük a krémmel, majd a tetejére tesszük a korpusz másik felét.
  5. Miután a csokoládés kocka kihűlt, a tetejét megkenjük a csokoládés krémmel (gőzfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat), kihűtjük és tálaljuk.