Diós-almás fitt torta

Hozzáadta: TopPetra, 8.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Egészséges desszertek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Meggyőződésem, hogy az édesség is lehet egészséges. Egy kis odafigyeléssel, pár alapanyag lecserélésével, helyettesítésével egészségesebbé tehetjük őket, és erre tökéletes példa a diós-almás fitt torta. Persze aki akar, a mézbe vagy juharszirupba bele tud kötni, sőt, a dióba is, de liszt és finomított cukor nincs benne, a zabpehely glikémiás indexe pedig jobb, mint a lisztté. Mi szeretjük Szerző: Peteroka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Egészséges desszertek, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
250 gzabpehely vagy zabpehelyliszt
2 ev. kanálvanília ízű fehérjepor
2 dbtojás
200 gdarált dió
ízlés szerint méz
1 kv. kanálsütőpor
csipet fahéj
szükség szerint tej
Első réteg:
250 gzsírszegény túró
méz, juharszirup vagy édesítő
Második réteg:
5 dbalma
ízlés szerint fahéj
méz vagy édesítő
Szükségünk lesz még:
aprított dió
- A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük. Én zabpehelylisztet használtam, de zabpehellyel is tökéletes. Ha a tészta túl tömény, akkor tejjel tudunk javítani az állagán.
- A süteményt 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formába tesszük és 160 fokon 10 percig sütjük.
- A túrót a szituppal vagy mézzel, esetleg édesítővel kikeverjük.
- Az almát lereszeljük, a fahéjjal és mézzel elkeverjük.
- A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a túrót, majd a túróra kanalazzuk az almás réteget.
- A tetejét aprított dióval megszórjuk és további 30 percig sütjük.%1%2
Forrás: Můj instagram :)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechovo-jablečný fit koláč.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Orechovo-jablkový fit koláč.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Orzechowo-jabłkowe fit ciasto.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS