Diós-almás fitt torta

Meggyőződésem, hogy az édesség is lehet egészséges. Egy kis odafigyeléssel, pár alapanyag lecserélésével, helyettesítésével egészségesebbé tehetjük őket, és erre tökéletes példa a diós-almás fitt torta. Persze aki akar, a mézbe vagy juharszirupba bele tud kötni, sőt, a dióba is, de liszt és finomított cukor nincs benne, a zabpehely glikémiás indexe pedig jobb, mint a lisztté. Mi szeretjük  Szerző: Peteroka

Hozzáadta:, 8.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Egészséges desszertek, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Diós-almás fitt torta

Hozzávalók

Tészta:
250 gzabpehely vagy zabpehelyliszt
2 ev. kanálvanília ízű fehérjepor
2 dbtojás
200 gdarált dió
ízlés szerint méz
1 kv. kanálsütőpor
csipet fahéj
szükség szerint tej
Első réteg:
250 gzsírszegény túró
méz, juharszirup vagy édesítő
Második réteg:
5 dbalma
ízlés szerint fahéj
méz vagy édesítő
Szükségünk lesz még:
aprított dió

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük. Én zabpehelylisztet használtam, de zabpehellyel is tökéletes. Ha a tészta túl tömény, akkor tejjel tudunk javítani az állagán.
  2. A süteményt 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formába tesszük és 160 fokon 10 percig sütjük.
  3. A túrót a szituppal vagy mézzel, esetleg édesítővel kikeverjük.
  4. Az almát lereszeljük, a fahéjjal és mézzel elkeverjük.
  5. A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a túrót, majd a túróra kanalazzuk az almás réteget.
  6. A tetejét aprított dióval megszórjuk és további 30 percig sütjük.%1%2

Forrás: Můj instagram :)