TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Diós-almás fitt torta
Diós-almás fitt torta
Recept Diós-almás fitt torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.1.2020

Diós-almás fitt torta

Meggyőződésem, hogy az édesség is lehet egészséges. Egy kis odafigyeléssel, pár alapanyag lecserélésével, helyettesítésével egészségesebbé tehetjük őket, és erre tökéletes példa a diós-almás fitt torta. Persze aki akar, a mézbe vagy juharszirupba bele tud kötni, sőt, a dióba is, de liszt és finomított cukor nincs benne, a zabpehely glikémiás indexe pedig jobb, mint a lisztté. Mi szeretjük  Szerző: Peteroka

30 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
zabpehely vagy zabpehelyliszt
2 ev. kanál
vanília ízű fehérjepor
2 db
tojás
200 g
darált dió
ízlés szerint méz
1 kv. kanál
sütőpor
csipet fahéj
szükség szerint tej

Első réteg:

250 g
zsírszegény túró
méz, juharszirup vagy édesítő

Második réteg:

5 db
alma
ízlés szerint fahéj
méz vagy édesítő

Szükségünk lesz még:

aprított dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük. Én zabpehelylisztet használtam, de zabpehellyel is tökéletes. Ha a tészta túl tömény, akkor tejjel tudunk javítani az állagán.
  2. A süteményt 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formába tesszük és 160 fokon 10 percig sütjük.
  3. A túrót a szituppal vagy mézzel, esetleg édesítővel kikeverjük.
  4. Az almát lereszeljük, a fahéjjal és mézzel elkeverjük.
  5. A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a túrót, majd a túróra kanalazzuk az almás réteget.
  6. A tetejét aprított dióval megszórjuk és további 30 percig sütjük.%1%2

Forrás: Můj instagram :)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása