Diós-almás kocka

Recept Diós-almás kocka
KÜLDÖTT KÉPEK

Vendégségben voltam az egyik kolléganőmnél és volt szerencsém kipróbálni ezt a zseniális almás-diós kockát. Már az első falat után tudtam, hogy ezt nem hagyhatom annyiban, el kell kérjem a receptet és a családnak is elkészítsem. Az elkészítése gyors és egyszerű, egyáltalán nem megerőltető. Csak el kell dolgozni a nedves és száraz hozzávalókat, majd a kettőt egész egyszerűen elkeverjük. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

5 dbtojás
300 gporcukor
200 mlolaj
300 grétesliszt
2 marékdió
1 ev. kanálszódabikarbóna
1/2 csomagfahéjas cukor
3 dbnagyobb alma

Szükségünk lesz még:

csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral és olajjal habosra verjük.
  2. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a darált vagy aprított diót, a fahéjas cukrot és a szódabikarbónát. Az almát megmossuk, lereszeljük.
  3. A reszelt almát hozzáadjuk a tojásos keverékhez, elkeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz.
  4. A két keveréket óvatosan egyesítjük, majd a tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A tetejét csokiöntettel vonjuk be.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás