TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Diós-almás kocka
Diós-almás kocka
Recept Diós-almás kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.2.2020

Diós-almás kocka

Vendégségben voltam az egyik kolléganőmnél és volt szerencsém kipróbálni ezt a zseniális almás-diós kockát. Már az első falat után tudtam, hogy ezt nem hagyhatom annyiban, el kell kérjem a receptet és a családnak is elkészítsem. Az elkészítése gyors és egyszerű, egyáltalán nem megerőltető. Csak el kell dolgozni a nedves és száraz hozzávalókat, majd a kettőt egész egyszerűen elkeverjük. Szerző: Karambola

15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5 db
tojás
300 g
porcukor
200 ml
olaj
300 g
rétesliszt
2 marék
dió
1 ev. kanál
szódabikarbóna
1/2 csomag
fahéjas cukor
3 db
nagyobb alma

Szükségünk lesz még:

csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral és olajjal habosra verjük.
  2. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a darált vagy aprított diót, a fahéjas cukrot és a szódabikarbónát. Az almát megmossuk, lereszeljük.
  3. A reszelt almát hozzáadjuk a tojásos keverékhez, elkeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz.
  4. A két keveréket óvatosan egyesítjük, majd a tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A tetejét csokiöntettel vonjuk be.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása