Diós-almás kocka
Vendégségben voltam az egyik kolléganőmnél és volt szerencsém kipróbálni ezt a zseniális almás-diós kockát. Már az első falat után tudtam, hogy ezt nem hagyhatom annyiban, el kell kérjem a receptet és a családnak is elkészítsem. Az elkészítése gyors és egyszerű, egyáltalán nem megerőltető. Csak el kell dolgozni a nedves és száraz hozzávalókat, majd a kettőt egész egyszerűen elkeverjük. Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
5 dbtojás
300 gporcukor
200 mlolaj
300 grétesliszt
2 marékdió
1 ev. kanálszódabikarbóna
1/2 csomagfahéjas cukor
3 dbnagyobb alma
Szükségünk lesz még:
csokiöntet
- A tojást a cukorral és olajjal habosra verjük.
- Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a darált vagy aprított diót, a fahéjas cukrot és a szódabikarbónát. Az almát megmossuk, lereszeljük.
- A reszelt almát hozzáadjuk a tojásos keverékhez, elkeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz.
- A két keveréket óvatosan egyesítjük, majd a tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS