Diós-almás kocka

Vendégségben voltam az egyik kolléganőmnél és volt szerencsém kipróbálni ezt a zseniális almás-diós kockát. Már az első falat után tudtam, hogy ezt nem hagyhatom annyiban, el kell kérjem a receptet és a családnak is elkészítsem. Az elkészítése gyors és egyszerű, egyáltalán nem megerőltető. Csak el kell dolgozni a nedves és száraz hozzávalókat, majd a kettőt egész egyszerűen elkeverjük. Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 18.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Diós-almás kocka

Hozzávalók

5 dbtojás
300 gporcukor
200 mlolaj
300 grétesliszt
2 marékdió
1 ev. kanálszódabikarbóna
1/2 csomagfahéjas cukor
3 dbnagyobb alma
Szükségünk lesz még:
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral és olajjal habosra verjük.
  2. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a darált vagy aprított diót, a fahéjas cukrot és a szódabikarbónát. Az almát megmossuk, lereszeljük.
  3. A reszelt almát hozzáadjuk a tojásos keverékhez, elkeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz.
  4. A két keveréket óvatosan egyesítjük, majd a tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A tetejét csokiöntettel vonjuk be.