Diós-almás sütemény LISZT és CUKOR NÉLKÜL - FOTÓKKAL

A Diós-almás sütemény LISZT és CUKOR NÉLKÜL tényleg Nagyon finom, és tényleg nem hiányzik belőle a cukor. Ha valaki édesebb szájú, akkor nyugodtan használhat mézet a tészta és a töltelék elkészítésénél. Érdemes kipróbálni, nálunk nagy népszerűségnek örvend.

Hozzáadta:, 30.9.2016
Kategória: Egészséges receptek, Fitnesz receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Diós-almás sütemény LISZT és CUKOR NÉLKÜL - FOTÓKKAL

Hozzávalók

Almás réteg:
500 galma
3 ev. kanálcitromlé
1 ev. kanálméz – elhagyható
1 ev. kanálőrölt fahéj
Tészta:
5 dbtojás
100 gdarált dió
1 ev. kanálméz – elhagyható
kókuszolaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés menete

    1. Először elkészítjük az almás réteget: az almákat megmossuk, meghámozzuk, az almacsutkát eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük. Az almacikkeket meglocsoljuk a citromlével, és 5 percig állni hagyjuk. Ezután az almaszeleteket egy serpenyőbe rakjuk, fahéjjal megszórjuk és addig sütjük, míg levet nem enged.
    2. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját a mézzel együtt sűrű habbá verjük. Hozzáadjuk a darált diót és óvatosan elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós habba.
    3. A sütőtálat kikenjük a kókuszolajjal és az aljára kerül a sült alma. Mielőtt az almát beletennénk, a felesleges levét leöntjük – ellenkező esetben a sütemény túl nedves lesz. Az almára óvatosan rákanalazzuk a diós habot és 170°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
    4. Miután a sütemény megsült, a sütőt kikapcsoljuk, és a sütő ajtaját résnyire nyitjuk, a süteményt pedig további 10 percre a forró sütőben hagyjuk. Ezután kivesszük és kihűtjük. Jó étvágyat!