Diós álom tojássárgás krémmel és tejszínhabbal

Recept Diós álom tojássárgás krémmel és tejszínhabbal

Hozzáadta: TopPetra, 29.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Aki szereti a diós édességeket, az odalesz ezért a diós szeletért. A dió és mogyoró kombinációja, valamint a tojássárgás krém és tejszínhab teszi ellenállhatatlanná ezt a finomságokt. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

8 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
100 gdarált dió
100 gdarált mogyoró
2 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom facsart leve és reszelt héja

Krém:

8 dbtojássárga
4 ev. kanálporcukor
4 csomagvaníliacukor
200 gfehér csokoládé
150 ghabtejszín
100 gvaj

Szükségünk lesz még:

200 mlhabtejszín
100 gdarált dió
100 gdarált mogyoró
Csokidíszek

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a citrom levével, kristály- és vaníliacukorral habbá verjük. Fokozatosan beledolgozzuk a mogyorót és diót. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon 10 percig sütjük.
  2. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Hozzáadjuk a kockára tört fehér csokoládét és addig keverjük, amíg fel nem oldódik. A sűrű krémet kihűtjük. A kissé kihűét krémbe beledolgozzuk a vajat és a habbá vert habtejszínt.
  3. A megsült tésztát két részre vágjuk. Az egyiket megkenjük a krém felével, rátesszük a másik tésztalapot, majd erre kerül a másik adag krém. A tetejére tejszínhab, darált dió és darált mogyoró kerülhet, na meg az elengedhetetlen csokidísz.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás