Diós-csokis kosarak

Recept Diós-csokis kosarak

Hozzáadta: TopPetra, 11.12.2021

Kategória: Diós desszertek, Karácsonyi desszertek, Karácsony, Ünnepek

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű karácsonyi édesség, ami az ünnepi asztal méltó dísze. Lágy tészta, diós töltelék, elengedhetetlen csoki. Szerző: Blazena

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.12.2021

Kategória: Diós desszertek, Karácsonyi desszertek, Karácsony, Ünnepek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
200 gvaj
4 dbtojássárga

Töltelék:

200 gdarált dió
100 gvaj
100 gporcukor
120 gpiskóta
Ízlés szerintrum

Öntet:

130 gcsokoládé
70 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, golyót formázunk, hűtőszekrénybe tesszük. Egy óra elteltével kivesszük a hűtőből, kis adagokat szaggatunk ki belőle, beletesszük a kosarakba. 175 fokon 10-15 percig sütjük.
  2. A vajat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A kapott krémet süteményes zsákba töltjük, rávisszük a kosárkákra, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Mikor a krém megkötött, csokiba mártjuk (a csokit és vajat felolvasztjuk).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás