TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós-csokis kosarak
Diós-csokis kosarak
Recept Diós-csokis kosarak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.12.2021

Diós-csokis kosarak

Egyszerű karácsonyi édesség, ami az ünnepi asztal méltó dísze. Lágy tészta, diós töltelék, elengedhetetlen csoki. Szerző: Blazena

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
100 g
porcukor
200 g
vaj
4 db
tojássárga

Töltelék:

200 g
darált dió
100 g
vaj
100 g
porcukor
120 g
piskóta
Ízlés szerint
rum

Öntet:

130 g
csokoládé
70 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, golyót formázunk, hűtőszekrénybe tesszük. Egy óra elteltével kivesszük a hűtőből, kis adagokat szaggatunk ki belőle, beletesszük a kosarakba. 175 fokon 10-15 percig sütjük.
  2. A vajat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A kapott krémet süteményes zsákba töltjük, rávisszük a kosárkákra, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Mikor a krém megkötött, csokiba mártjuk (a csokit és vajat felolvasztjuk).
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása