Diós-csokis szelet
A diós-csokis szelet nagy kedvenc. A dió nemcsak a finom tésztába került, hanem a csokoládés mázba is. Tulajdonképpen a tésztába darált diót kevertem, a csokis mázba pedig nagyobb darabokra vágott diót. Ez így együtt adja ezt a finomságot. Igazi őszi lakoma, ami minden szívet megmelenget. Kakaóval, kávéval, teával is nagyon finom! Szerző: Jaja79
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.10.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz (1 csésze = 100 ml/):
3 dbtojás
3 csészekristálycukor
2 csészeolaj
5 csészerétesliszt
1 csomagsütőpor
3 csészedarált dió
3 csészetej
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanálkakaó
Öntet:
5 ev. kanálvíz
4 ev. kanálkristálycukor
100 gvaj
100 gcsokoládé
4 csészeaprított dió
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit előkészítjük, kivajazzuk, zsemlemorzsával beszórjuk.
- A tojást a kristálycukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül a darált diót és a tejet.
- A tésztát beletesszük a sütőbe és aranyszínűre sütjük. Miután megsült, kihűtjük.
- Az öntethet a vizet a cukorral edénybe tesszük, hozzáadjuk a vajat és a darabokra tört csokoládét. Elkezdjük melegíteni, majd amikor már egységes öntete kaptunk, hozzáadjuk az aprított diót. Ezzel is elkeverjük, rávisszük a kihűlt tészta tetejére. Megvárjuk, míg megköt, a süteményt pedig felszeleteljük és tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS