Diós-csokoládés karácsonyi kenyér őzgerinc formában

Recept Diós-csokoládés karácsonyi kenyér őzgerinc formában
KÜLDÖTT KÉPEK

A karácsonyi kenyerek nagy hagyománynak örvendenek nálunk. Minden évben készítek, sőt, akár évközben is, és minden alkalommal igyekszem más és más receptúrát követni. Legutóbb a tésztába dió, csokoládé és mazsola került, a megsült diós-csokoládés karácsonyi kenyeret pedig csokiöntettel vontam be. Az őzgerinc sütőforma itt is hasznosnak bizonyult. A kenyeret akár kandírozott gyümölccsel is gazdagíthatjuk. Szerző: Marta M.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

6 dbtojásfehérje
130 gporcukor
100 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanálrum
2 ev. kanálolaj
50 gdió
50 gcsokoládé
50 gmazsola
csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a rumot, majd az olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A diót és csokoládét apróra vágjuk, a mazsolával együtt ezt is belekeverjük a masszába.
  3. Az őzgerinc formát kivajazzuk és liszttel beszórjuk.
  4. A tésztát beleöntjük a formába, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. A megsült kenyeret csokiöntettel vonjuk be.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás