Diós-csokoládés karácsonyi kenyér őzgerinc formában

Hozzáadta: TopPetra, 15.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
A karácsonyi kenyerek nagy hagyománynak örvendenek nálunk. Minden évben készítek, sőt, akár évközben is, és minden alkalommal igyekszem más és más receptúrát követni. Legutóbb a tésztába dió, csokoládé és mazsola került, a megsült diós-csokoládés karácsonyi kenyeret pedig csokiöntettel vontam be. Az őzgerinc sütőforma itt is hasznosnak bizonyult. A kenyeret akár kandírozott gyümölccsel is gazdagíthatjuk. Szerző: Marta M.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
6 dbtojásfehérje
130 gporcukor
100 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanálrum
2 ev. kanálolaj
50 gdió
50 gcsokoládé
50 gmazsola
csokiöntet
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a rumot, majd az olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
- A diót és csokoládét apróra vágjuk, a mazsolával együtt ezt is belekeverjük a masszába.
- Az őzgerinc formát kivajazzuk és liszttel beszórjuk.
- A tésztát beleöntjük a formába, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
- A megsült kenyeret csokiöntettel vonjuk be.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechový vánoční srnčí hřbet.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Orechový vianočný srnčí chrbát.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Weihnachts-Nusskuchen aus der Rehrückenform an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS