Diós-csokoládés karácsonyi sütemények

Hozzáadta: TopPetra, 16.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
Az ünnepi készülődés során mindig jó előre eltervezem, hogy milyen süteményekkel is fogom megörvendeztetni a családot. A komolyabb desszertek mellett mindig készítek pár falatkát is, a kedvencem pedig az egyszerűen diós-csokoládés karácsonyi süteménynek nevezett egyszerű édesség. A dió már a süti tésztájába is belekerül, amiket megsütök, majd az édes és diós töltelékkel összetapasztok. A tetejére az elengedhetetlen csokoládéöntet kerül, amit ehető díszekkel, színes cukorkával díszítek.
Hozzáadta: TopPetra, 16.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelék:
Öntet:
- A tésztához a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. Én a tésztát egy éjszakán át hűtöttem.
- A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a formákat. Én kis korongokat és szíveket készítettem. A süteményeket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 170 fokon aranyszínűre sütjük. A sütési idő a sütőtől, a sütik vastagságától is függ, ezért nem árt figyelemmel követni.
- A korongokat a töltelékkel összetapasztjuk (ehhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük), majd az egyik felét csokoládéba mártjuk (a csokoládét és a margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk, és egységes masszává keverjük. Én a LIDL-ben kapható csokoládét használtam).
- A sütiket tetszés szerint díszítjük, de díszítés nélkül is bátran tálalható.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL