Diós-csokoládés karácsonyi sütemények
Az ünnepi készülődés során mindig jó előre eltervezem, hogy milyen süteményekkel is fogom megörvendeztetni a családot. A komolyabb desszertek mellett mindig készítek pár falatkát is, a kedvencem pedig az egyszerűen diós-csokoládés karácsonyi süteménynek nevezett egyszerű édesség. A dió már a süti tésztájába is belekerül, amiket megsütök, majd az édes és diós töltelékkel összetapasztok. A tetejére az elengedhetetlen csokoládéöntet kerül, amit ehető díszekkel, színes cukorkával díszítek.
Hozzávalók
Tészta:120 gdió
120 gporcukor
240 gvaj
240 gbúzafinomliszt
1 dbtojás
csipet fahéj
Töltelék:120 gvaj
80 gporcukor
1 dbtojás
80 gdarált dió
20 gkakaó
2 ev. kanálrum
Öntet:100 g100% margarin
200 gfőzőcsokoládé
Elkészítés menete
- A tésztához a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. Én a tésztát egy éjszakán át hűtöttem.
- A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a formákat. Én kis korongokat és szíveket készítettem. A süteményeket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 170 fokon aranyszínűre sütjük. A sütési idő a sütőtől, a sütik vastagságától is függ, ezért nem árt figyelemmel követni.
- A korongokat a töltelékkel összetapasztjuk (ehhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük), majd az egyik felét csokoládéba mártjuk (a csokoládét és a margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk, és egységes masszává keverjük. Én a LIDL-ben kapható csokoládét használtam).
- A sütiket tetszés szerint díszítjük, de díszítés nélkül is bátran tálalható.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL