Diós-csokoládés karácsonyi sütemények

Recept Diós-csokoládés karácsonyi sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK

Az ünnepi készülődés során mindig jó előre eltervezem, hogy milyen süteményekkel is fogom megörvendeztetni a családot. A komolyabb desszertek mellett mindig készítek pár falatkát is, a kedvencem pedig az egyszerűen diós-csokoládés karácsonyi süteménynek nevezett egyszerű édesség. A dió már a süti tésztájába is belekerül, amiket megsütök, majd az édes és diós töltelékkel összetapasztok. A tetejére az elengedhetetlen csokoládéöntet kerül, amit ehető díszekkel, színes cukorkával díszítek.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

120 gdió
120 gporcukor
240 gvaj
240 gbúzafinomliszt
1 dbtojás
csipet fahéj

Töltelék:

120 gvaj
80 gporcukor
1 dbtojás
80 gdarált dió
20 gkakaó
2 ev. kanálrum

Öntet:

100 g100% margarin
200 gfőzőcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. Én a tésztát egy éjszakán át hűtöttem.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a formákat. Én kis korongokat és szíveket készítettem. A süteményeket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 170 fokon aranyszínűre sütjük. A sütési idő a sütőtől, a sütik vastagságától is függ, ezért nem árt figyelemmel követni.
  3. A korongokat a töltelékkel összetapasztjuk (ehhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük), majd az egyik felét csokoládéba mártjuk (a csokoládét és a margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk, és egységes masszává keverjük. Én a LIDL-ben kapható csokoládét használtam).
  4. A sütiket tetszés szerint díszítjük, de díszítés nélkül is bátran tálalható.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás