TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós-csokoládés kosárkák
Diós-csokoládés kosárkák
Recept Diós-csokoládés kosárkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A diós-csokoládés kosárkár a falatnyi, töltött, krémes és puha finomságok megtestesítője. Tökéletesen illik az ünnepi asztalra, a karácsonyi készülődésre, mindemellett pompás vendégváró falatka is. Az elkészítését már előző nap elkezdem, mert a tésztának jó tesz, ha egy éjszakát hideg helyen pihen. A kész tésztával kibélelem a formákat, megsütöm, majd belekanalazom a tölteléket, rányomom a krémet, és miután kihűlt, csokiöntetbe mártom. A tetejét ízlés szerint díszítem.

Babu27    ·   22.10.2017

Diós-csokoládés kosárkák

A diós-csokoládés kosárkár a falatnyi, töltött, krémes és puha finomságok megtestesítője. Tökéletesen illik az ünnepi asztalra, a karácsonyi készülődésre, mindemellett pompás vendégváró falatka is. Az elkészítését már előző nap elkezdem, mert a tésztának jó tesz, ha egy éjszakát hideg helyen pihen. A kész tésztával kibélelem a formákat, megsütöm, majd belekanalazom a tölteléket, rányomom a krémet, és miután kihűlt, csokiöntetbe mártom. A tetejét ízlés szerint díszítem.

80 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

210 g
búzafinomliszt
70 g
porcukor
140 g
margarin
20 g
kakaó
40 g
darált dió
1 csomag
vaníliacukor
½ kv. kanál
őrölt fahéj

Töltelék:

150 g
darált dió
50 g
porcukor
2 ev. kanál
ribizlidzsem
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint rum

Krém:

2 db
tojás
120 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
kakaó
250 g
vaj
ízlés szerint rum

Öntet:

150 g
főzőcsokoládé
75 g
margarin (% növényi vaj)
Recept elkészítése
Nyomtatás
80 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. A tésztát legalább másnapig pihentetjük. Ezután a tésztát egy muffin vagy „kosárka” alakú kis formába töltjük (4 cm-es formát használtam) – a tésztával kibéleljük a formákat, majd 160 fokon megsütjük.
  2. Miután kihűlt, megtöltjük a töltelékkel, tetejére rányomjuk a krémet, hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megkötött, csokoládéöntetbe mártjuk.
  3. Töltelék:
    Minden hozzávalót jó alaposan elkeverünk.
  4. Krém:
    A tojást, porcukrot, vaníliacukrot és kakaót gőzfürdő felett kb. 20 percig verjük. Kihűtjük, majd a vajat is habosra verjük, és ebbe dolgozzuk bele a tojásos habos keveréket. Rummal ízesítjük.
  5. Öntet:
    A margarint és a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása