Diós darázsfészek egészségesebben

Recept Diós darázsfészek egészségesebben
KÜLDÖTT KÉPEK

Finom, egészségesebb falatok dióval, mézzel, mogyoróvajjal, datolyával. Kell még bele persze ez-az.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap

40 gzabpehelypor
40 gdarált dió
10 gméz
20 gmogyoróvaj
50 gszárított datolya

Töltelék

50 gnatúr krémsajt
10 gmogyoróvaj
25 gfehér csokoládé

Kell még:

14 dbkör alakú piskóta (szükség szerint több)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A datolyát forró vízzel felöntjük, fél órát áztatjuk, leturmixoljuk. A turmixoláshoz kevés vizet is adunk hozzá, 1-2 evőkanállal.
  2. A datolyás keveréket tömör masszává dolgozzuk a többi hozzávalóval együtt.
  3. A csokit felolvasztjuk, elkeverjük a krémsajttal, mogyoróvajjal. A csokinak nem szabad hidegnek lennie, ellenkező esetben hamar megköt és göbös lehet.
  4. Az alap masszát belenyomkodjuk a formába. A közepébe mélyedés nyomunk, ebbe kerül a krém. Az aljára piskótát teszünk, majd így a piskótával együtt vesszük ki a formából.
  5. Ebből a mennyiségből 14 db kis méhkas jött ki.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás