A diós-fahéjas háromszögek kelt tésztából egy mennyei édesség. Nekem kicsit a török diós baklavát juttatja eszembe, bár nem lehet vele összehasonlítani. Talán ami közös benne, az a dió és a fahéj. A két hozzávaló keveréke pompás ízt és illatot kölcsönöz a süteménynek. Az eredmény aranyos kis réteges háromszögek, amit úgy kapunk, hogy a kelt tésztából készült tésztalapot megkenünk a töltelékkel, felcsavarjuk, majd a roládot háromszögekre vágjuk. A töltelék természetesen bátran variálható, és pisztácia, mandula, de akár túró vagy mák is lehet.
A diós-fahéjas háromszögek kelt tésztából egy mennyei édesség. Nekem kicsit a török diós baklavát juttatja eszembe, bár nem lehet vele összehasonlítani. Talán ami közös benne, az a dió és a fahéj. A két hozzávaló keveréke pompás ízt és illatot kölcsönöz a süteménynek. Az eredmény aranyos kis réteges háromszögek, amit úgy kapunk, hogy a kelt tésztából készült tésztalapot megkenünk a töltelékkel, felcsavarjuk, majd a roládot háromszögekre vágjuk. A töltelék természetesen bátran variálható, és pisztácia, mandula, de akár túró vagy mák is lehet.
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül