Diós fészek pár perc alatt

A diós fészek pár perc alatt az egyik kedvenc sütés nélküli édességem, ami ráadásul nagyon gyorsan elkészül. Ha van időnk, akkor akár több töltelékkel is készíthetjük. Én főleg nutellás, csokoládés és vaníliás tölteléket használok, de jó sűrű tojáslikőrös krémmel is nagyon finom. A diós-kekszes golyókat a töltés előtt mogyoróba forgatom, de akár kókuszreszeléket is használhatunk. Talán az a legjobb ebben a receptben, hogy rengeteg féle változatban készíthetjük, a végeredmény pedig így is finom.

Hozzáadta:, 9.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Sütés néküli édességek, Ünnepek
Előkészítési idő:
Recept Diós fészek pár perc alatt

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
100 mlvíz
100 gporcukor
75 gvaj
50 gcsokoládé
130 gdarált dió
200 gkeksz
aprított mogyoró vagy dió beleforgatáshoz
Nutella töltéshez

Elkészítés menete

  1. A vizet, cukrot, vajat és csokoládét egy edénybe tesszük, majd kis lángon folyamatos kevergetés egységes keverékké dolgozzuk. Akkor jó, ha már a cukor, vaj és csokoládé is felolvadt.
  2. A kekszet por állagúra turmixoljuk és hozzáadjuk a darált diót.
  3. A kekszes-diós keverékhez hozzáadjuk a csokoládés egyveleget és az egészet jó alaposan elkeverjük, majd kihűtjük.
  4. Nedves kézzel kis adagokat veszünk ki a masszából, az adagokból pedig golyókat formázunk. A kapott kis golyókat beleforgatjuk a mogyoróba. A kész golyókat kis muffin tartó papírba tesszük.
  5. Egy fakanál nyelével a golyók közepébe lyukat nyomunk, majd egy süteményes zsák segítségével kedvenc töltelékünkkel megtöltjük – nutella, csokis töltelék, vaníliás töltelék…