TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós golyók
Diós golyók
Recept Diós golyók
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.12.2018

Diós golyók

Az édes karácsonyi golyóknak számos verzióját ismerjük. Talán csak annyi a közös bennük, hogy golyó alakúra formázzuk, a massza már lehet szinte bármilyen. A mostani masszába darált dió, piskóta, csokoládé, habtejszín és diólikőr is került. A kész golyókat darált dióba forgattam, és hogy még szebb legyen, olvasztott csokoládéba mártottam. Mint minden receptnél, itt is tudunk számos dolgon változtatni, pl. fehér csokoládéba mártogatjuk, vagy dió helyett kókuszreszelékbe forgatjuk. Szerző: Luckazubata

25 perc
Elkészítés
Alapanyagok
250 g5piskóta
100 ml
habtejszín
2 ev. kanál
méz
100 g
vaj
200 g
darált dió masszába
150 g
darált dió forgatáshoz
150 g
főzőcsoki
100 g
főzőcsoki díszítéshez
50 ml
diólikőr
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A piskótát apróra törjük vagy ledaráljuk és összekeverjük a habtejszín és méz keverékével. A vajat felkockázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a vaj puha legyen, szobahőmérsékletű.
  2. 150 g csokoládét felolvasztunk.
  3. Az olvasztott csokoládét levesszük a tűzről, hozzáadjuk a puha vajat és a diólikőrt, majd az egészet sima állagú krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a piskótás alaphoz, végül hozzáadjuk a darált diót. Eldolgozzuk.
  4. Megvárjuk, míg a massza lehűl, majd kis golyókat formázunk belőle.
  5. A golyókat darált dióba forgatjuk, majd a díszítésnek szánt csokoládét felolvasztjuk, a golyók felét belemártjuk. Kosárkákba tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása