Diós golyók

Az édes karácsonyi golyóknak számos verzióját ismerjük. Talán csak annyi a közös bennük, hogy golyó alakúra formázzuk, a massza már lehet szinte bármilyen. A mostani masszába darált dió, piskóta, csokoládé, habtejszín és diólikőr is került. A kész golyókat darált dióba forgattam, és hogy még szebb legyen, olvasztott csokoládéba mártottam. Mint minden receptnél, itt is tudunk számos dolgon változtatni, pl. fehér csokoládéba mártogatjuk, vagy dió helyett kókuszreszelékbe forgatjuk. Szerző: Luckazubata

Hozzáadta:, 8.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Diós golyók

Hozzávalók

250 g5piskóta
100 mlhabtejszín
2 ev. kanálméz
100 gvaj
200 gdarált dió masszába
150 gdarált dió forgatáshoz
150 gfőzőcsoki
100 gfőzőcsoki díszítéshez
50 mldiólikőr

Elkészítés menete

  1. A piskótát apróra törjük vagy ledaráljuk és összekeverjük a habtejszín és méz keverékével. A vajat felkockázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a vaj puha legyen, szobahőmérsékletű.
  2. 150 g csokoládét felolvasztunk.
  3. Az olvasztott csokoládét levesszük a tűzről, hozzáadjuk a puha vajat és a diólikőrt, majd az egészet sima állagú krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a piskótás alaphoz, végül hozzáadjuk a darált diót. Eldolgozzuk.
  4. Megvárjuk, míg a massza lehűl, majd kis golyókat formázunk belőle.
  5. A golyókat darált dióba forgatjuk, majd a díszítésnek szánt csokoládét felolvasztjuk, a golyók felét belemártjuk. Kosárkákba tesszük.