TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós habcsók Nutellás töltelékkel
Diós habcsók Nutellás töltelékkel
Recept Diós habcsók Nutellás töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.12.2016

Diós habcsók Nutellás töltelékkel

A habcsók egy különleges süti, amit előszeretettel fogyasztunk nemcsak az ünnepek alkalmával, hanem az év bármely napján. Én elsősorban formát használok hozzá, ami cukrász boltokban kapható, de ha nincs, akkor akár egy kanállal is tudunk korongokat formázni a tésztájából. A diós habcsókot az isteni Nutellás és rumos töltelék teszi egyedivé. Igazi ünnepi finomság, roppanós tésztával, lágy és édes krémmel.

Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojásfehérje
300 g
kristálycukor
csipet só
90 g
darált dió
2 ev. kanál
rétesliszt

Krém:

150 g
vaj
80 g
porcukor
100 g
Nutella
1 kv. kanál
instant kávé
1 db
tojás sárgája (elhagyható)
50 g
darált dió
2 ev. kanál
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1.  Először a tojások fehérjéjéből egy csipet sóval tojáshabot verünk. Miután már kellően habos, hozzákeverjük a cukrot és addig verjük, amíg a cukor a habbal egységes masszává nem áll össze. Amíg a tojásokkal dolgozunk, addig egy edénybe vizet forralunk a későbbi gőzfürdőhöz.
  2. Ezután a tojáshabos tálat áttesszük a gőzfürdőre és gőzfürdő felett további 10 percet verjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet és főzőkanállal vagy lapáttal óvatosan eldolgozzuk. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, kibéleljük sütőpapírral és egy cukrászati szaküzletben is kapható formát használunk a korongok készítéséhez. Ezután 125 fokon 45 percig sütjük a habcsókokat. Ha a sütik nem elég szárazak, akkor még további 10-15 percig sütjük őket.
  3. A habcsókokat kivesszük a sütőből, 2-3 percig pihentetjük, majd levesszük a tepsiről és tálcára tesszük. Megvárjuk, míg a habcsókok kihűlnek.
  4. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és még egyszer alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a Nutellát, a kávét és a darált diót. A kész krémet rummal ízesítjük, majd habzsákba tesszük, és ezzel visszük fel a krémet a habcsókok felére. Rátesszük a habcsókok másik felét és már tálalhatjuk is.

Forrás: Adkas

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása