Diós habcsók Nutellás töltelékkel

A habcsók egy különleges süti, amit előszeretettel fogyasztunk nemcsak az ünnepek alkalmával, hanem az év bármely napján. Én elsősorban formát használok hozzá, ami cukrász boltokban kapható, de ha nincs, akkor akár egy kanállal is tudunk korongokat formázni a tésztájából. A diós habcsókot az isteni Nutellás és rumos töltelék teszi egyedivé. Igazi ünnepi finomság, roppanós tésztával, lágy és édes krémmel.

Hozzáadta:admin, 21.12.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony, Sütemények
Diós habcsók Nutellás töltelékkel

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojásfehérje
300 gkristálycukor
csipet só
90 gdarált dió
2 ev. kanálrétesliszt
Krém:
150 gvaj
80 gporcukor
100 gNutella
1 kv. kanálinstant kávé
1 dbtojás sárgája (elhagyható)
50 gdarált dió
2 ev. kanálrum

Elkészítés menete

  1.  Először a tojások fehérjéjéből egy csipet sóval tojáshabot verünk. Miután már kellően habos, hozzákeverjük a cukrot és addig verjük, amíg a cukor a habbal egységes masszává nem áll össze. Amíg a tojásokkal dolgozunk, addig egy edénybe vizet forralunk a későbbi gőzfürdőhöz.
  2. Ezután a tojáshabos tálat áttesszük a gőzfürdőre és gőzfürdő felett további 10 percet verjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet és főzőkanállal vagy lapáttal óvatosan eldolgozzuk. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, kibéleljük sütőpapírral és egy cukrászati szaküzletben is kapható formát használunk a korongok készítéséhez. Ezután 125 fokon 45 percig sütjük a habcsókokat. Ha a sütik nem elég szárazak, akkor még további 10-15 percig sütjük őket.
  3. A habcsókokat kivesszük a sütőből, 2-3 percig pihentetjük, majd levesszük a tepsiről és tálcára tesszük. Megvárjuk, míg a habcsókok kihűlnek.
  4. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és még egyszer alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a Nutellát, a kávét és a darált diót. A kész krémet rummal ízesítjük, majd habzsákba tesszük, és ezzel visszük fel a krémet a habcsókok felére. Rátesszük a habcsókok másik felét és már tálalhatjuk is.

Forrás: Adkas