Diós háromszögek
Megkívántam az édeset, a töményen édeset, ami nemcsak édes, hanem ropog is. Gondolkodtam, mit is készíthetnék, majd eszembe jutott ez a csodálatos diós háromszög. Puha tészta, amire egyrészt finom pikáns lekvárt tettem (a csodálatos ribizlilekvárt), majd pedig a diós-rumos-vaníliás-cukros réteget. Hát meg kell mondka, tökéletesre sikerült!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
300 gbúzafinomliszt
130 gporcukor
130 gvaj
2 dbtojás
csipet só
1/2 csomagsütőpor
Diós töltelék:
250 gvaj
250 gkristálycukor
1 dbvaníliarúd
250 gdarált dió
250 gaprított mandula
5 ev. kanálrum
Szükségünk lesz még:
lekvár
- A tészta hozzávalóit tészta állagúra dolgozzuk.42x32 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
- A tésztát pikáns lekvárral megkenjük, megkenjük a diós töltelékkel, majd 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- Még melegében háromszög alakúra felvágjuk, majd miután kihűlt, csokoládéba márthatjuk.
- A diós töltelékhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, megvárjuk, míg a cukor is feloldódik, majd hozzáadjuk a vaníliarúd „belét”, diót, a mandulát és rumot. Még amíg meleg, rávisszük a tésztára.
- A háromszögek lezárt tárolóban akár 3 hetet is elállnak.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechové trojhránky - návykové ořechové trojúhelníčky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Orechové trojhranky - návykové orechové trojuholníčky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Diese Nussecken machen süchtig! an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS