TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Diós háromszögek
Diós háromszögek
Recept Diós háromszögek
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Megkívántam az édeset, a töményen édeset, ami nemcsak édes, hanem ropog is. Gondolkodtam, mit is készíthetnék, majd eszembe jutott ez a csodálatos diós háromszög. Puha tészta, amire egyrészt finom pikáns lekvárt tettem (a csodálatos ribizlilekvárt), majd pedig a diós-rumos-vaníliás-cukros réteget. Hát meg kell mondka, tökéletesre sikerült!

TopPetra TopPetra    ·   29.10.2019

Diós háromszögek

Megkívántam az édeset, a töményen édeset, ami nemcsak édes, hanem ropog is. Gondolkodtam, mit is készíthetnék, majd eszembe jutott ez a csodálatos diós háromszög. Puha tészta, amire egyrészt finom pikáns lekvárt tettem (a csodálatos ribizlilekvárt), majd pedig a diós-rumos-vaníliás-cukros réteget. Hát meg kell mondka, tökéletesre sikerült!

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
130 g
porcukor
130 g
vaj
2 db
tojás
csipet só
1/2 csomag
sütőpor

Diós töltelék:

250 g
vaj
250 g
kristálycukor
1 db
vaníliarúd
250 g
darált dió
250 g
aprított mandula
5 ev. kanál
rum

Szükségünk lesz még:

lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit tészta állagúra dolgozzuk.42x32 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  2. A tésztát pikáns lekvárral megkenjük, megkenjük a diós töltelékkel, majd 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. Még melegében háromszög alakúra felvágjuk, majd miután kihűlt, csokoládéba márthatjuk.
  4. A diós töltelékhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, megvárjuk, míg a cukor is feloldódik, majd hozzáadjuk a vaníliarúd „belét”, diót, a mandulát és rumot. Még amíg meleg, rávisszük a tésztára.
  5. A háromszögek lezárt tárolóban akár 3 hetet is elállnak.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása