Diós háromszögek

Megkívántam az édeset, a töményen édeset, ami nemcsak édes, hanem ropog is. Gondolkodtam, mit is készíthetnék, majd eszembe jutott ez a csodálatos diós háromszög. Puha tészta, amire egyrészt finom pikáns lekvárt tettem (a csodálatos ribizlilekvárt), majd pedig a diós-rumos-vaníliás-cukros réteget. Hát meg kell mondka, tökéletesre sikerült!

Hozzáadta:, 29.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Diós háromszögek

Hozzávalók

Tészta:
300 gbúzafinomliszt
130 gporcukor
130 gvaj
2 dbtojás
csipet só
1/2 csomagsütőpor
Diós töltelék:
250 gvaj
250 gkristálycukor
1 dbvaníliarúd
250 gdarált dió
250 gaprított mandula
5 ev. kanálrum
Szükségünk lesz még:
lekvár

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tészta állagúra dolgozzuk.42x32 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  2. A tésztát pikáns lekvárral megkenjük, megkenjük a diós töltelékkel, majd 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. Még melegében háromszög alakúra felvágjuk, majd miután kihűlt, csokoládéba márthatjuk.
  4. A diós töltelékhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, megvárjuk, míg a cukor is feloldódik, majd hozzáadjuk a vaníliarúd „belét”, diót, a mandulát és rumot. Még amíg meleg, rávisszük a tésztára.
  5. A háromszögek lezárt tárolóban akár 3 hetet is elállnak.