Diós kagylósüti tojásos-likőrös krémmel

Imádom az aprósüteményeket, és szívesen készítem őket szinte bármikor. Az egyik kedvencem ez a diós kagylósüti tojásos-likőrös krémmel. Kicsi, falatnyi édes öröm nemcsak ünnepekre, hanem a mindennapoka is. Mivel nem szeretem a vajkrémet, így a kis kagylóhéjak összetapasztására tojásos-likőrös krémet használtam a felnőtteknek, a gyerekeknek a likőrt elhagytam. A kis sütiket kókuszreszelékkel és ehető díszekkel díszítettem, és miután elkészült, szinte pillanatok alatt eltűnt a tepsiről. Az a 40 darab süti nem is tűnik így olyan soknak.

Hozzáadta:, 10.2.2017
Kategória: Sütemények
Recept Diós kagylósüti tojásos-likőrös krémmel

Hozzávalók

Tészta:
180 gvaj
100 gporcukor
100 gdarált dió
1 ev. kanálkakaó
220 gbúzafinomliszt
Tojásos-likőrös krém:
2 dbtojás sárgája
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálbúzafinomliszt
125 mltej
80 gvaj
3 ev. kanáltojáslikőr
Továbbá szükségünk lesz:
csokoládéöntet
kókuszreszelék díszítéshez
ehető díszek

Elkészítés menete

  1. A vajat a porcukorral habosra verjük, belekeverjük a kakaót, a darált diót és a lisztet.
  2. Előkészítjük a kagylóhéjformákat, majd kiolajozzuk őket. A tésztát beletöltjük a kiolajozott formákba, tepsire tesszük őket és 180 fokon megsütjük őket. Ebből a mennyiségből kb. 80 kagylóhéj jön ki, amiket összetapasztunk (a végeredmény 40 süti).
  3. A tojások sárgáját gőz fölött a vaníliacukorral, kristálycukorral és liszttel elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd ezt követően levesszük a gőzről. A tálat tűzre tesszük (a legkisebb fokozatra) és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet levesszük a tűzről és kihűtjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a likőrt és a vajat, majd az egészet kézi mixerrel krémesre dolgozzuk.
  4. A kis kagylóhéjak egyik felét csokiöntetbe, majd kókuszreszelékbe mártjuk.
  5. A krémet habzsákba töltjük és ezzel a krémmel töltjük meg a kagylóhéjak felét. Erre kerül a másik kagylóhéj, végül az egészet ehető díszekkel díszítjük.