TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Diós kagylósüti tojásos-likőrös krémmel
Diós kagylósüti tojásos-likőrös krémmel
Recept Diós kagylósüti tojásos-likőrös krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Imádom az aprósüteményeket, és szívesen készítem őket szinte bármikor. Az egyik kedvencem ez a diós kagylósüti tojásos-likőrös krémmel. Kicsi, falatnyi édes öröm nemcsak ünnepekre, hanem a mindennapoka is. Mivel nem szeretem a vajkrémet, így a kis kagylóhéjak összetapasztására tojásos-likőrös krémet használtam a felnőtteknek, a gyerekeknek a likőrt elhagytam. A kis sütiket kókuszreszelékkel és ehető díszekkel díszítettem, és miután elkészült, szinte pillanatok alatt eltűnt a tepsiről. Az a 40 darab süti nem is tűnik így olyan soknak.

Alexa96    ·   10.2.2017

Diós kagylósüti tojásos-likőrös krémmel

Imádom az aprósüteményeket, és szívesen készítem őket szinte bármikor. Az egyik kedvencem ez a diós kagylósüti tojásos-likőrös krémmel. Kicsi, falatnyi édes öröm nemcsak ünnepekre, hanem a mindennapoka is. Mivel nem szeretem a vajkrémet, így a kis kagylóhéjak összetapasztására tojásos-likőrös krémet használtam a felnőtteknek, a gyerekeknek a likőrt elhagytam. A kis sütiket kókuszreszelékkel és ehető díszekkel díszítettem, és miután elkészült, szinte pillanatok alatt eltűnt a tepsiről. Az a 40 darab süti nem is tűnik így olyan soknak.

Alapanyagok

Tészta:

180 g
vaj
100 g
porcukor
100 g
darált dió
1 ev. kanál
kakaó
220 g
búzafinomliszt

Tojásos-likőrös krém:

2 db
tojás sárgája
3 csomag
vaníliacukor
4 ev. kanál
kristálycukor
3 ev. kanál
búzafinomliszt
125 ml
tej
80 g
vaj
3 ev. kanál
tojáslikőr

Továbbá szükségünk lesz:

csokoládéöntet
kókuszreszelék díszítéshez
ehető díszek
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a porcukorral habosra verjük, belekeverjük a kakaót, a darált diót és a lisztet.
  2. Előkészítjük a kagylóhéjformákat, majd kiolajozzuk őket. A tésztát beletöltjük a kiolajozott formákba, tepsire tesszük őket és 180 fokon megsütjük őket. Ebből a mennyiségből kb. 80 kagylóhéj jön ki, amiket összetapasztunk (a végeredmény 40 süti).
  3. A tojások sárgáját gőz fölött a vaníliacukorral, kristálycukorral és liszttel elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd ezt követően levesszük a gőzről. A tálat tűzre tesszük (a legkisebb fokozatra) és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet levesszük a tűzről és kihűtjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a likőrt és a vajat, majd az egészet kézi mixerrel krémesre dolgozzuk.
  4. A kis kagylóhéjak egyik felét csokiöntetbe, majd kókuszreszelékbe mártjuk.
  5. A krémet habzsákba töltjük és ezzel a krémmel töltjük meg a kagylóhéjak felét. Erre kerül a másik kagylóhéj, végül az egészet ehető díszekkel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása