Diós-kakaós cukkiniszelet édes krémmel

Bizony, a cukkini univerzális zöldség, és nemcsak sós fogások, hanem finom édességek alapanyaga is lehet. Erre tökéletes példa a diós-kakaós cukkiniszelet édes krémmel. A reszelt kinyomkodott cukkini a tésztájába kerül (amihez liszt sem kell), amit még dióval és kakaóval dobtam fel. A krém is pompás: habtejszín, mascarpone, tejföl – az egész olyan krémes és lágy! Érdemes kipróbálni!

Hozzáadta:, 19.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Diós-kakaós cukkiniszelet édes krémmel

Hozzávalók

Tészta:
250 gcukkini
100 gnádcukor
2 dbtojás
200 gdarált dió
1 kv. kanálsütőpor
1 kv. kanálreszelt citromhéj
50 gvaj
50 mltej
1 ev. kanálkakaó
Krém:
250 ghabtejszín
1 ev. kanálméz
250 gmascarpone
200 gtejföl

Elkészítés menete

  1. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljünk. A levét alaposan kinyomjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: a diót, sütőport, citrom levét és a kakaót. Elkeverjük.
  2. Egy másik tálban a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, a felolvasztott vajat, majd egyesítjük a cukkinis keverékkel.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  4. A habtejszínt a mézzel együtt habbá verjük, hozzáadjuk a tejfölt és a mascarpone sajtot, egységes krémmé dolgozzuk.
  5. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.