Diós karácsonyi kenyér

Hozzáadta: TopPetra, 18.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
A karácsonyi, diós és csokis kenyeret minden évben elkészítem. A recept alapja ugyanaz, de minden évben kicsit változtatok rajta. Néha több csokoládé, néha kihagyom a mazsolát, vagy éppen kandírozott gyümölcsöt adok hozzá. A lehetőségek csak tőlünk függnek. Szerző: Marta M.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
6 dbtojásfehérje
130 gporcukor
100 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanálrum
2 ev. kanálolaj
50 gdió
50 gcsokoládé
50 gmazsola
csokiöntet
- A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a rumot, ezzel is eldolgozzuk, majd pedig az olaj következik és a liszt.
- A mogyorót és csokoládét apróra vágjuk és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
- Az őzgerinc formát vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk.
- Beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, 170 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
- Miután megsült, kifordítjuk a formából és olvasztott csokoládéval is meglocsoljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS