TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós karácsonyi kenyér
Diós karácsonyi kenyér
Recept Diós karácsonyi kenyér
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.12.2020

Diós karácsonyi kenyér

A karácsonyi, diós és csokis kenyeret minden évben elkészítem. A recept alapja ugyanaz, de minden évben kicsit változtatok rajta. Néha több csokoládé, néha kihagyom a mazsolát, vagy éppen kandírozott gyümölcsöt adok hozzá. A lehetőségek csak tőlünk függnek. Szerző: Marta M.

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
6 db
tojásfehérje
130 g
porcukor
100 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
rum
2 ev. kanál
olaj
50 g
dió
50 g
csokoládé
50 g
mazsola
csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a rumot, ezzel is eldolgozzuk, majd pedig az olaj következik és a liszt.
  2. A mogyorót és csokoládét apróra vágjuk és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  3. Az őzgerinc formát vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk.
  4. Beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, 170 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
  5. Miután megsült, kifordítjuk a formából és olvasztott csokoládéval is meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása