Diós karácsonyi kenyér

Recept Diós karácsonyi kenyér
KÜLDÖTT KÉPEK

A karácsonyi, diós és csokis kenyeret minden évben elkészítem. A recept alapja ugyanaz, de minden évben kicsit változtatok rajta. Néha több csokoládé, néha kihagyom a mazsolát, vagy éppen kandírozott gyümölcsöt adok hozzá. A lehetőségek csak tőlünk függnek. Szerző: Marta M.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

6 dbtojásfehérje
130 gporcukor
100 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanálrum
2 ev. kanálolaj
50 gdió
50 gcsokoládé
50 gmazsola
csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a rumot, ezzel is eldolgozzuk, majd pedig az olaj következik és a liszt.
  2. A mogyorót és csokoládét apróra vágjuk és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  3. Az őzgerinc formát vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk.
  4. Beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, 170 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
  5. Miután megsült, kifordítjuk a formából és olvasztott csokoládéval is meglocsoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás