Diós-karamellás tekercs

Csodás finomság! A dió és karamellás krém tökéletesen kiegészítik egymást, így nem csoda, hogy sokszor használom süteményekhez, tekercsekhez. Itt sem spóroltam a hozzávalókkal, és be kell valljam, a legnehezebb, amíg kivárom, míg a sütemény kellő hőmérsékletűre hűl a hűtőszekrényben. Egy szelet tényleg nem elég. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 22.9.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Diós-karamellás tekercs

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
100 gporcukor
1 ev. kanáltejföl
100 gfinomliszt
120 gdarált dió
Krém:
1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
150 gvaj
300 mltej
1 csomagkaramellás pudingpor

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral (50 g) és tejföllel habosra verjük. A tojásfehérjét 50 g cukorral habbá verjük, majd a két keveréket egyesítjük.
  2. Hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet, elkeverjük.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, egyenletesen elegyengetjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Miután megsült, kendőre kifordítjuk, majd a kendővel és sütőpapírral együtt felcsavarjuk. Miután kihűlt, a sütőpapírt eltávolítjuk.
  5. A tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A pudingot fóliával lefedjük, úgy, hogy hozzáérjen a felszínéhez, ezzel elkerüljük, hogy a felszínén bőrke képződjön.
  6. A vajat habosra verjük, ledolgozzuk a kihűlt pudinggal. Megkenjük vele a tésztát, felcsavarjuk. A krémből egy kicsit félre tehetünk, amivel a felszínét is bevonjuk, darált dióval beszórhatjuk..
  7. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután már kellő mértékben lehűlt, szeleteljük, tálaljuk.