TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Diós-karamellás tekercs
Diós-karamellás tekercs
Recept Diós-karamellás tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.9.2020

Diós-karamellás tekercs

Csodás finomság! A dió és karamellás krém tökéletesen kiegészítik egymást, így nem csoda, hogy sokszor használom süteményekhez, tekercsekhez. Itt sem spóroltam a hozzávalókkal, és be kell valljam, a legnehezebb, amíg kivárom, míg a sütemény kellő hőmérsékletűre hűl a hűtőszekrényben. Egy szelet tényleg nem elég. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
100 g
porcukor
1 ev. kanál
tejföl
100 g
finomliszt
120 g
darált dió

Krém:

1 db
karamellás sűrített tej konzerv
150 g
vaj
300 ml
tej
1 csomag
karamellás pudingpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral (50 g) és tejföllel habosra verjük. A tojásfehérjét 50 g cukorral habbá verjük, majd a két keveréket egyesítjük.
  2. Hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet, elkeverjük.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, egyenletesen elegyengetjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Miután megsült, kendőre kifordítjuk, majd a kendővel és sütőpapírral együtt felcsavarjuk. Miután kihűlt, a sütőpapírt eltávolítjuk.
  5. A tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A pudingot fóliával lefedjük, úgy, hogy hozzáérjen a felszínéhez, ezzel elkerüljük, hogy a felszínén bőrke képződjön.
  6. A vajat habosra verjük, leldolgozzuk a kihűlt pudinggal és a sűrített tejjel. Megkenjük vele a tésztát, felcsavarjuk. A krémből egy kicsit félre tehetünk, amivel a felszínét is bevonjuk, darált dióval beszórhatjuk..
  7. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután már kellő mértékben lehűlt, szeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása