TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Diós keksz vaníliakrémmel és csokoládéval
Diós keksz vaníliakrémmel és csokoládéval
Recept Diós keksz vaníliakrémmel és csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerűen elkészíthető csodás finomság, ami illatos, édes, krémes csokoládés. Csupa olyan tulajdonság, amivel nem baj, ha a karácsonyi édesség rendelkezik. Két diós kekszet vaníliapudingból készült sűrű krémmel tapasztunk össze, a tetejét pedig olvasztott csokoládéval és dióval díszítjük. A kis kekszek szinte szétolvadnak a nyelven, érdemes kipróbálni. Szerző: Adddy

TopPetra TopPetra    ·   11.12.2018

Diós keksz vaníliakrémmel és csokoládéval

Egyszerűen elkészíthető csodás finomság, ami illatos, édes, krémes csokoládés. Csupa olyan tulajdonság, amivel nem baj, ha a karácsonyi édesség rendelkezik. Két diós kekszet vaníliapudingból készült sűrű krémmel tapasztunk össze, a tetejét pedig olvasztott csokoládéval és dióval díszítjük. A kis kekszek szinte szétolvadnak a nyelven, érdemes kipróbálni. Szerző: Adddy

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

21 dkg
rétesliszt
7 dkg
darált dió
7 dkg
porcukor
14 dkg
puha vaj
csipet fahéj
csipet sütőpor

Krém:

1 csomag
vanília ízű pudingpor
1/4 l
tej
2 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
7 dkg
vaj

Csokoládés öntet:

10 dkg
főzőcsoki
5 dkg
margarin

Szükségünk lesz még:

darált dió díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Kinyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon kb. 10 percig sütjük.
  2. A tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, feltesszük főni, majd amikor már elég forró, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliacukrot és a vajat. A krémet levesszük a tűzről, majd ezzel tapasztjuk össze a korongokat.
  3. A csokiöntethez a vajat és a csokoládét addig főzzük, amíg fel nem oldódik és el nem keveredik. Egy kanál segítségével rácsorgatjuk az öntetet az összetapasztott korongok tetejére.
  4. Darált dióval megszórjuk. Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása