Diós keksz vaníliakrémmel és csokoládéval

Egyszerűen elkészíthető csodás finomság, ami illatos, édes, krémes csokoládés. Csupa olyan tulajdonság, amivel nem baj, ha a karácsonyi édesség rendelkezik. Két diós kekszet vaníliapudingból készült sűrű krémmel tapasztunk össze, a tetejét pedig olvasztott csokoládéval és dióval díszítjük. A kis kekszek szinte szétolvadnak a nyelven, érdemes kipróbálni. Szerző: Adddy

Hozzáadta:, 11.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Diós keksz vaníliakrémmel és csokoládéval

Hozzávalók

Tészta:
21 dkgrétesliszt
7 dkgdarált dió
7 dkg porcukor
14 dkgpuha vaj
csipet fahéj
csipet sütőpor
Krém:
1 csomagvanília ízű pudingpor
1/4 ltej
2 ev. kanálporcukor
1 csomag vaníliacukor
7 dkgvaj
Csokoládés öntet:
10 dkgfőzőcsoki
5 dkgmargarin
Szükségünk lesz még:
darált dió díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Kinyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon kb. 10 percig sütjük.
  2. A tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, feltesszük főni, majd amikor már elég forró, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliacukrot és a vajat. A krémet levesszük a tűzről, majd ezzel tapasztjuk össze a korongokat.
  3. A csokiöntethez a vajat és a csokoládét addig főzzük, amíg fel nem oldódik és el nem keveredik. Egy kanál segítségével rácsorgatjuk az öntetet az összetapasztott korongok tetejére.
  4. Darált dióval megszórjuk. Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.