Diós keksz vaníliakrémmel és csokoládéval

Recept Diós keksz vaníliakrémmel és csokoládéval

Hozzáadta: TopPetra, 11.12.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Kekszek

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerűen elkészíthető csodás finomság, ami illatos, édes, krémes csokoládés. Csupa olyan tulajdonság, amivel nem baj, ha a karácsonyi édesség rendelkezik. Két diós kekszet vaníliapudingból készült sűrű krémmel tapasztunk össze, a tetejét pedig olvasztott csokoládéval és dióval díszítjük. A kis kekszek szinte szétolvadnak a nyelven, érdemes kipróbálni. Szerző: Adddy

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.12.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Kekszek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

21 dkgrétesliszt
7 dkgdarált dió
7 dkg porcukor
14 dkgpuha vaj
csipet fahéj
csipet sütőpor

Krém:

1 csomagvanília ízű pudingpor
1/4 ltej
2 ev. kanálporcukor
1 csomag vaníliacukor
7 dkgvaj

Csokoládés öntet:

10 dkgfőzőcsoki
5 dkgmargarin

Szükségünk lesz még:

darált dió díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Kinyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon kb. 10 percig sütjük.
  2. A tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, feltesszük főni, majd amikor már elég forró, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliacukrot és a vajat. A krémet levesszük a tűzről, majd ezzel tapasztjuk össze a korongokat.
  3. A csokiöntethez a vajat és a csokoládét addig főzzük, amíg fel nem oldódik és el nem keveredik. Egy kanál segítségével rácsorgatjuk az öntetet az összetapasztott korongok tetejére.
  4. Darált dióval megszórjuk. Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás