Diós kifli ahogy nagymamámtól tanultam

Hozzáadta: TopPetra, 8.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Vaníliás kiflik
KÜLDÖTT KÉPEK
A jól bevált receptek a legjobbak! Ez a diós kifli recept már nagyon sok éve van terítéken. Nagymamámnál láttam először, majd anyukám is átvette ezt a szokást, végül pedig én is. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Vaníliás kiflik
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
350 gbúzafinomliszt
210 gvaj
100 gdarált dió
70 gporcukor
1 dbtojás
Porcukor szóráshoz
- A szóráshoz szánt porcukor kivételével minden hozzávalót tálba teszünk. Sima állagú tésztává dolgozzuk, fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy órára.
- A tésztából kisebb darabokat szaggatunk ki, majd kezünkkel megformázzuk a kifliket. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, érdemes figyelni, és a kiflik vastagsága is meghatározza a sütsi időt.
- Papírdobozban tároljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS