TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós kifli ahogy nagymamámtól tanultam
Diós kifli ahogy nagymamámtól tanultam
Recept Diós kifli ahogy nagymamámtól tanultam
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.12.2020

Diós kifli ahogy nagymamámtól tanultam

A jól bevált receptek a legjobbak! Ez a diós kifli recept már nagyon sok éve van terítéken. Nagymamámnál láttam először, majd anyukám is átvette ezt a szokást, végül pedig én is. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

350 g
búzafinomliszt
210 g
vaj
100 g
darált dió
70 g
porcukor
1 db
tojás
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A szóráshoz szánt porcukor kivételével minden hozzávalót tálba teszünk. Sima állagú tésztává dolgozzuk, fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy órára.
  2. A tésztából kisebb darabokat szaggatunk ki, majd kezünkkel megformázzuk a kifliket. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, érdemes figyelni, és a kiflik vastagsága is meghatározza a sütsi időt.
  4. Amíg még forró, porcukorba forgatjuk, majd kihűtjük.
  5. Papírdobozban tároljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása