Diós kifli ahogy nagymamámtól tanultam

Recept Diós kifli ahogy nagymamámtól tanultam
KÜLDÖTT KÉPEK

A jól bevált receptek a legjobbak! Ez a diós kifli recept már nagyon sok éve van terítéken. Nagymamámnál láttam először, majd anyukám is átvette ezt a szokást, végül pedig én is. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

350 gbúzafinomliszt
210 gvaj
100 gdarált dió
70 gporcukor
1 dbtojás
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A szóráshoz szánt porcukor kivételével minden hozzávalót tálba teszünk. Sima állagú tésztává dolgozzuk, fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy órára.
  2. A tésztából kisebb darabokat szaggatunk ki, majd kezünkkel megformázzuk a kifliket. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, érdemes figyelni, és a kiflik vastagsága is meghatározza a sütsi időt.
  4. Amíg még forró, porcukorba forgatjuk, majd kihűtjük.
  5. Papírdobozban tároljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás