Diós kifli kelesztés nélkül
Ha nem szeretnénk legalább egy órát elvesztegetni az értékes főzési, készülődési időből, akkor az édességek nagy családjából érdemes kipróbálni a diós kiflit kelesztés nélkül. A recept nagyon egyszerű: minden úgy készül, ahogy a kelt tésztánál, a különbség csupán annyi, hogy a készre gyúrt tésztát rögtön kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel, felcsavarjuk és készre sütjük. Ezzel szerintem egy csomó időt tudunk megspórolni. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.3.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
350 grétesliszt
125 ghideg vaj
1 dbtojás
1/4 kv. kanálsó
4 ev. kanállangyos tej
30 gfriss élesztő
2 ev. kanálporcukor
tojás kenéshez
Diós töltelék:
200 gdarált dió
50 gporcukor
2 ev. kanállekvár
pár ev. kanáltej
- Elkészítjük a tésztát: a langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd megvárjuk, míg felfut. A lisztet egy nagyobb nyújtódeszkára szórjuk, hozzáadjuk a csipet sót, ráreszeljük a hideg vajat, a közepére mélyedést nyomunk, beleöntjük a tojást és a felfuttatott élesztőt.
- Ezeket az alapanyagokat alaposan eldolgozzuk és tészta állagúvá gyúrjuk. A kapott tésztát két egyenlő részre osztjuk és kelesztés nélkül mindkét tésztaadagot kör alakúra nyújtjuk.
- A sütőt bekapcsoljuk, 170 fokra előmelegítjük.
- Mindegyik tésztakört 8 egyenlő méretű cikkre vágjuk. A cikkek szélesebb felére tesszük a diós tölteléket, felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
- A kifliket kelesztés nélkül a sütőbe tesszük, 170 fokon 25 percig sütjük.
- Töltelék: a darált diót elkeverjük a lekvárral és a porcukorral, majd a kellő állag eléréséhez forró tejet adunk hozzá.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechové rohlíčky bez kynutí.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Nusscroissants aus Hefeteig ohne Aufgehen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS