TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós kifli
Diós kifli
Recept Diós kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Pompás falatok a dió és az ünnepek szerelmeseinek. A diós kiflit általában egy nappal a nagy nap előtt készítem el, mert egy nap alatt már szépen megpuhul. Én így jobban szeretem. Az illata is csodálatos, ez köszönhető a tölteléknek, valamint a finom porcukornak, amivel megszórom. Természetesen vaníliacukorral elkevert porcukorral is megszórhatjuk, sőt, akár bele is forgathatjuk.

Viki78    ·   16.12.2017

Diós kifli

Pompás falatok a dió és az ünnepek szerelmeseinek. A diós kiflit általában egy nappal a nagy nap előtt készítem el, mert egy nap alatt már szépen megpuhul. Én így jobban szeretem. Az illata is csodálatos, ez köszönhető a tölteléknek, valamint a finom porcukornak, amivel megszórom. Természetesen vaníliacukorral elkevert porcukorral is megszórhatjuk, sőt, akár bele is forgathatjuk.

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
rétesliszt
250 g
vaj
150 ml
tejföl
csipet só

Töltelék:

150 g
darált dió
100 g
porcukor
1 db
tojásfehérje
tojássárga kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit dagasztógépbe tettem, de kézzel is dolgozhatunk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk (nekem 22 kis kifli jött ki a végén ebből a mennyiségből).
  3. A négyezeteket megtöltjük a töltelékkel, majd kifli alakúra csavarjuk.
  4. A tölteléket elég, ha villával elkeverjük.
  5. Tojássárgával megkenjük.
  6. 175 fokon aranyszínűre sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása