Diós kifli

Recept Diós kifli
KÜLDÖTT KÉPEK

Pompás falatok a dió és az ünnepek szerelmeseinek. A diós kiflit általában egy nappal a nagy nap előtt készítem el, mert egy nap alatt már szépen megpuhul. Én így jobban szeretem. Az illata is csodálatos, ez köszönhető a tölteléknek, valamint a finom porcukornak, amivel megszórom. Természetesen vaníliacukorral elkevert porcukorral is megszórhatjuk, sőt, akár bele is forgathatjuk.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 grétesliszt
250 gvaj
150 mltejföl
csipet só

Töltelék:

150 gdarált dió
100 gporcukor
1 dbtojásfehérje
tojássárga kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit dagasztógépbe tettem, de kézzel is dolgozhatunk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk (nekem 22 kis kifli jött ki a végén ebből a mennyiségből).
  3. A négyezeteket megtöltjük a töltelékkel, majd kifli alakúra csavarjuk.
  4. A tölteléket elég, ha villával elkeverjük.
  5. Tojássárgával megkenjük.
  6. 175 fokon aranyszínűre sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás