Diós kifli

Pompás falatok a dió és az ünnepek szerelmeseinek. A diós kiflit általában egy nappal a nagy nap előtt készítem el, mert egy nap alatt már szépen megpuhul. Én így jobban szeretem. Az illata is csodálatos, ez köszönhető a tölteléknek, valamint a finom porcukornak, amivel megszórom. Természetesen vaníliacukorral elkevert porcukorral is megszórhatjuk, sőt, akár bele is forgathatjuk.

Hozzáadta:, 16.12.2017
Kategória: Desszertek, Karácsony, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Diós kifli

Hozzávalók

Tészta:
400 grétesliszt
250 gvaj
150 mltejföl
csipet só
Töltelék:
150 gdarált dió
100 gporcukor
1 dbtojásfehérje
tojássárga kenéshez

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit dagasztógépbe tettem, de kézzel is dolgozhatunk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk (nekem 22 kis kifli jött ki a végén ebből a mennyiségből).
  3. A négyezeteket megtöltjük a töltelékkel, majd kifli alakúra csavarjuk.
  4. A tölteléket elég, ha villával elkeverjük.
  5. Tojássárgával megkenjük.
  6. 175 fokon aranyszínűre sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL