Diós kifli
Igazi csemege a dió kedvelőinek. A diós töltelék egyszerűen fenséges, a tészta pedig tökéletes! A tésztával nagyon könnyű bánni, nem ragad, nem tapad, a kiflik megformázása is egyszerűen megy. A megsült, finom diós kiflik tetejét már csak porcukorral kell megszórni, és már tálalhatjuk is. Ebből az adagból, kb. 30 g-os tésztaadagokat felhasználva, 2 nagy tepsi diós kifli készül el. Szerző: Haanka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 19.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
400 grétesliszt
250 gvaj
150 mltejföl (kevesebb zsírtartalom)
csipet só
Töltelék:
150 gdarált dió
100 g porcukor
1 dbtojásfehérje
Szükségünk lesz még:
tojássárga kenéshez
- A tészta hozzávalóit kézzel eldolgozzuk. A tésztával nagyon könnyű bánni, a formázás sem jelent gondot, a formázáshoz pedig nincs szükség extra lisztre.
- A tésztából kb. 30 g-os adagokat szaggatunk ki, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, a közepére egy kanál tölteléket teszünk, majd felcsavarjuk. A töltelékhez a tojásfehérjét elkeverjük a cukorral és a dióval.
- A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojássárgával megkenjük.
- 170 fokon 15-20 percig sütjük.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS