Diós kifli

Igazi csemege a dió kedvelőinek. A diós töltelék egyszerűen fenséges, a tészta pedig tökéletes! A tésztával nagyon könnyű bánni, nem ragad, nem tapad, a kiflik megformázása is egyszerűen megy. A megsült, finom diós kiflik tetejét már csak porcukorral kell megszórni, és már tálalhatjuk is. Ebből az adagból, kb. 30 g-os tésztaadagokat felhasználva, 2 nagy tepsi diós kifli készül el. Szerző: Haanka

Hozzáadta:, 19.12.2018
Kategória: Desszertek, Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Diós kifli

Hozzávalók

400 grétesliszt
250 gvaj
150 mltejföl (kevesebb zsírtartalom)
csipet só
Töltelék:
150 gdarált dió
100 g porcukor
1 dbtojásfehérje
Szükségünk lesz még:
tojássárga kenéshez

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit kézzel eldolgozzuk. A tésztával nagyon könnyű bánni, a formázás sem jelent gondot, a formázáshoz pedig nincs szükség extra lisztre.
  2. A tésztából kb. 30 g-os adagokat szaggatunk ki, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, a közepére egy kanál tölteléket teszünk, majd felcsavarjuk. A töltelékhez a tojásfehérjét elkeverjük a cukorral és a dióval.
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojássárgával megkenjük.
  4. 170 fokon 15-20 percig sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL