Diós kifli

Recept Diós kifli

Hozzáadta: TopPetra, 19.12.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Igazi csemege a dió kedvelőinek. A diós töltelék egyszerűen fenséges, a tészta pedig tökéletes! A tésztával nagyon könnyű bánni, nem ragad, nem tapad, a kiflik megformázása is egyszerűen megy. A megsült, finom diós kiflik tetejét már csak porcukorral kell megszórni, és már tálalhatjuk is. Ebből az adagból, kb. 30 g-os tésztaadagokat felhasználva, 2 nagy tepsi diós kifli készül el. Szerző: Haanka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 19.12.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

400 grétesliszt
250 gvaj
150 mltejföl (kevesebb zsírtartalom)
csipet só

Töltelék:

150 gdarált dió
100 g porcukor
1 dbtojásfehérje

Szükségünk lesz még:

tojássárga kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit kézzel eldolgozzuk. A tésztával nagyon könnyű bánni, a formázás sem jelent gondot, a formázáshoz pedig nincs szükség extra lisztre.
  2. A tésztából kb. 30 g-os adagokat szaggatunk ki, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, a közepére egy kanál tölteléket teszünk, majd felcsavarjuk. A töltelékhez a tojásfehérjét elkeverjük a cukorral és a dióval.
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojássárgával megkenjük.
  4. 170 fokon 15-20 percig sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás