Diós kifli tejszínes tésztából
A jól elkészített édes kifli aranyat ér! Főleg akkor, ha a tésztája puha és lágy, a töltelék pedig minden igényt kielégít. Nekem ez a tejszínes tésztából készült, dióval töltött kiflit jelenti. A tetején a gazdag porcukorréteg, a pompás illatok a konyhában a sütés közben... Olyan „rituálé”, ami hozzátartozik az élvezethez. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 6.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
300 gfinomliszt
130 gmargarin
20 gporcukor
1/4 kv. kanálsó
2 dbtojássárga
100 mlhabtejszín
Töltelék:
120 gdarált dió
30 gporcukor
30 gdarált babapiskóta
2 dbtojásfehérje
1 ev. kanálcitromlé
rum ízlés és szükség szerint
- A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, cipót formázunk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A lehűlt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, ezeket kör alakúra nyújtjuk, majd a kapott körök 8-8 cikkre vágjuk.
- A töltelékhez a tojásfehérjét habbá verjük, a többi hozzávalóval eldolgozzuk. Rumból annyit adunk hozzá, hogy kellő sűrűségű legyen. A töltelékkel a cikkek szélesebb felét töltjük. Felcsavarjuk, megformázzuk a kifliket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS