Diós kifli tejszínes tésztából

A jól elkészített édes kifli aranyat ér! Főleg akkor, ha a tésztája puha és lágy, a töltelék pedig minden igényt kielégít. Nekem ez a tejszínes tésztából készült, dióval töltött kiflit jelenti. A tetején a gazdag porcukorréteg, a pompás illatok a konyhában a sütés közben... Olyan „rituálé”, ami hozzátartozik az élvezethez. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 6.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Diós kifli tejszínes tésztából

Hozzávalók

Tészta:
300 gfinomliszt
130 gmargarin
20 gporcukor
1/4 kv. kanál
2 dbtojássárga
100 mlhabtejszín
Töltelék:
120 gdarált dió
30 gporcukor
30 gdarált babapiskóta
2 dbtojásfehérje
1 ev. kanálcitromlé
rum ízlés és szükség szerint

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, cipót formázunk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A lehűlt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, ezeket kör alakúra nyújtjuk, majd a kapott körök 8-8 cikkre vágjuk.
  2. A töltelékhez a tojásfehérjét habbá verjük, a többi hozzávalóval eldolgozzuk. Rumból annyit adunk hozzá, hogy kellő sűrűségű legyen. A töltelékkel a cikkek szélesebb felét töltjük. Felcsavarjuk, megformázzuk a kifliket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. Felvert tojással megkenjük, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.