TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Diós kifli tejszínes tésztából
Diós kifli tejszínes tésztából
Recept Diós kifli tejszínes tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.6.2020

Diós kifli tejszínes tésztából

A jól elkészített édes kifli aranyat ér! Főleg akkor, ha a tésztája puha és lágy, a töltelék pedig minden igényt kielégít. Nekem ez a tejszínes tésztából készült, dióval töltött kiflit jelenti. A tetején a gazdag porcukorréteg, a pompás illatok a konyhában a sütés közben... Olyan „rituálé”, ami hozzátartozik az élvezethez. Szerző: Petra

55 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
finomliszt
130 g
margarin
20 g
porcukor
1/4 kv. kanál
2 db
tojássárga
100 ml
habtejszín

Töltelék:

120 g
darált dió
30 g
porcukor
30 g
darált babapiskóta
2 db
tojásfehérje
1 ev. kanál
citromlé
rum ízlés és szükség szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, cipót formázunk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A lehűlt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, ezeket kör alakúra nyújtjuk, majd a kapott körök 8-8 cikkre vágjuk.
  2. A töltelékhez a tojásfehérjét habbá verjük, a többi hozzávalóval eldolgozzuk. Rumból annyit adunk hozzá, hogy kellő sűrűségű legyen. A töltelékkel a cikkek szélesebb felét töltjük. Felcsavarjuk, megformázzuk a kifliket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. Felvert tojással megkenjük, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása