Diós kifli tejszínes tésztából

Izgalmas, puha és ízletes édesség, ami biztos nagy örömére szolgál a családnak. A diós kifli tejszínes tésztából az egyik személyes kedvencem, és előszeretettel készítem nemcsak ünnepek alkalmával, hanem akár a fránya hétköznapok megédesítésére is. Ha valaki nincs a dióval kibékülve, akkor bátran használhat mákos tölteléket is. Ennek is számos változata van, én a klasszikus, bejglibe használt tölteléket szeretem a legjobban, jó sok mazsolával.

Hozzáadta:, 12.7.2017
Kategória: Sütemények, Desszertek
Recept Diós kifli tejszínes tésztából

Hozzávalók

Tésztához:
400 gbúzafinomliszt
1 dbtojás
1 doboz33%-os habtejszín (kb. 250 ml)
250 gmargarin
1/2 kv. kanál
Diós töltelékhez:
250 gdió
180 gporcukor
1 dbtojás fehérjéje (sárgáját félretesszük a kiflik megkenéséhez)
3 ev. kanálrum
Szükségünk lesz még:
1-2 ev. kanáltej

Elkészítés menete

  1. A lisztet átszitájuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk vagy zacskóba tesszük, majd egy éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A diót ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, tojásfehérjét és a rumot, majd alaposan elkeverjük.
  3. Másnap a tésztát kivesszük a hűtőből és 5 egyenlő részre osztjuk. A nyújtódeszkát (vagy felületet, amin dolgozunk) liszttel meghintjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. Minden egyes kis tésztaadagot sodrófa segítségével kb. 3 mm vastag kör alakúra nyújtunk. A kört 8 cikkre vágjuk. A diós tölteléket rátesszük a cikkek vastagabb felére, majd a cikkeket felcsavarjuk és kifli alakúra formázzuk.
  5. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és rátesszük a kifliket. A tojássárgát egy kevés tejjel felverjük, majd megkenjük vele a kifliket.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  6. A kifliket 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, ezalatt szépen pirosas-barnásra kell sülniük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és porcukorral megszórjuk.

Forrás: Vaření s Tomem