Diós kocka cappuccino ízvilággal
Finomság a köbön! A tetejét még kakaóval és reszelt csokoládéval hintem meg. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta (1 bögre = 200 ml):
1,5 bögrefinomliszt
100 gvaj
1/4 bögreporcukor
1,5 kv. kanálsütőpor
2 dbtojássárga
Kb. 1 ev. kanáltejföl
Diós réteg:
150 gdió
1/4 bögrekristálycukor
2 ev. kanálméz
60 gvaj
Cappuccino réteg:
1,5 ev. kanálbúzafinomliszt
2 ev. kanálkukoricakeményítő
4 dbtojássárga
500 mltej
4 ev. kanálporcukor
120 gcappuccino por, diós ízesítéssel
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
Vajas keksz
Reszelt csoki és kakaó díszítéshez
- Tészta: A lisztet a sütőporral és cukorral elkeverjük, átszitáljuk. Hozzáadjuk a puha vajat és tojássárgát. Tésztává dolgozzuk, ami ha túl kemény, tejföllel lágyítható. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk (24x24 cm), sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Hűtőbe tesszük.
- Diós réteg: A vajat, cukrot, mézet edénybe tesszük, felforraljuk. Hozzáadjuk a diót. Az így kapott keveréket rátesszük a tésztára, majd a tésztát 180 fokon 25 percig sütjük. A sütési idő felénél alufóliával lefedjük. Miután megsült, kihűtjük.
- Cappuccino réteg: A tej felét felforraljuk. A tojássárgát a cukorra, liszttel, keményítővel és maradék liszttel csomómentesre keverjük, a kávépor is belekerül. Hozzáadjuk a forró tejhez, sűrű krémet főzünk, kihűtjük.
- A puha vajat habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechová kostka s chutí cappuccina.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS