Diós kocka cappuccino ízvilággal

Recept Diós kocka cappuccino ízvilággal

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Finomság a köbön! A tetejét még kakaóval és reszelt csokoládéval hintem meg. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta (1 bögre = 200 ml):

1,5 bögrefinomliszt
100 gvaj
1/4 bögreporcukor
1,5 kv. kanálsütőpor
2 dbtojássárga
Kb. 1 ev. kanáltejföl

Diós réteg:

150 gdió
1/4 bögrekristálycukor
2 ev. kanálméz
60 gvaj

Cappuccino réteg:

1,5 ev. kanálbúzafinomliszt
2 ev. kanálkukoricakeményítő
4 dbtojássárga
500 mltej
4 ev. kanálporcukor
120 gcappuccino por, diós ízesítéssel
250 gvaj

Szükségünk lesz még:

Vajas keksz
Reszelt csoki és kakaó díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Tészta: A lisztet a sütőporral és cukorral elkeverjük, átszitáljuk. Hozzáadjuk a puha vajat és tojássárgát. Tésztává dolgozzuk, ami ha túl kemény, tejföllel lágyítható. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk (24x24 cm), sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Hűtőbe tesszük.
  2. Diós réteg: A vajat, cukrot, mézet edénybe tesszük, felforraljuk. Hozzáadjuk a diót. Az így kapott keveréket rátesszük a tésztára, majd a tésztát 180 fokon 25 percig sütjük. A sütési idő felénél alufóliával lefedjük. Miután megsült, kihűtjük.
  3. Cappuccino réteg: A tej felét felforraljuk. A tojássárgát a cukorra, liszttel, keményítővel és maradék liszttel csomómentesre keverjük, a kávépor is belekerül. Hozzáadjuk a forró tejhez, sűrű krémet főzünk, kihűtjük.
  4. A puha vajat habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  5. A tésztára rákenjük a krém ¾ részét, erre kerül egy réteg keksz, a kekszre pedig a maradék krém. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, a tetejét reszelt csokival és kakaóval díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás