TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Diós kocka cappuccino ízvilággal
Diós kocka cappuccino ízvilággal
Recept Diós kocka cappuccino ízvilággal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finomság a köbön! A tetejét még kakaóval és reszelt csokoládéval hintem meg. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   14.11.2021

Diós kocka cappuccino ízvilággal

Finomság a köbön! A tetejét még kakaóval és reszelt csokoládéval hintem meg. Szerző: Jaja

Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 200 ml):

1,5 bögre
finomliszt
100 g
vaj
1/4 bögre
porcukor
1,5 kv. kanál
sütőpor
2 db
tojássárga
Kb. 1 ev. kanál
tejföl

Diós réteg:

150 g
dió
1/4 bögre
kristálycukor
2 ev. kanál
méz
60 g
vaj

Cappuccino réteg:

1,5 ev. kanál
búzafinomliszt
2 ev. kanál
kukoricakeményítő
4 db
tojássárga
500 ml
tej
4 ev. kanál
porcukor
120 g
cappuccino por, diós ízesítéssel
250 g
vaj

Szükségünk lesz még:

Vajas keksz
Reszelt csoki és kakaó díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Tészta: A lisztet a sütőporral és cukorral elkeverjük, átszitáljuk. Hozzáadjuk a puha vajat és tojássárgát. Tésztává dolgozzuk, ami ha túl kemény, tejföllel lágyítható. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk (24x24 cm), sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Hűtőbe tesszük.
  2. Diós réteg: A vajat, cukrot, mézet edénybe tesszük, felforraljuk. Hozzáadjuk a diót. Az így kapott keveréket rátesszük a tésztára, majd a tésztát 180 fokon 25 percig sütjük. A sütési idő felénél alufóliával lefedjük. Miután megsült, kihűtjük.
  3. Cappuccino réteg: A tej felét felforraljuk. A tojássárgát a cukorra, liszttel, keményítővel és maradék liszttel csomómentesre keverjük, a kávépor is belekerül. Hozzáadjuk a forró tejhez, sűrű krémet főzünk, kihűtjük.
  4. A puha vajat habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  5. A tésztára rákenjük a krém ¾ részét, erre kerül egy réteg keksz, a kekszre pedig a maradék krém. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, a tetejét reszelt csokival és kakaóval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása