Diós korongok

Recept Diós korongok

Hozzáadta: TopPetra, 20.11.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek

KÜLDÖTT KÉPEK

Szerintem a dió a karácsony része. Ezért is szeretem készíteni a jobbnál jobb karácsonyi édességeket, dió felhasználásával. Szerző: Blazena

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.11.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek

ALAPANYAGOK

400 gbúzafinomliszt
150 gporcukor
120 gdarált dió
320 gvaj
1/4 csomagsütőpor
150 gétcsokoládé
50 gfehér csokoládé
200 gribizlilekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a lisztet, porcukrot, sütőport átszitáljuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, sima állagú tésztává dolgozzuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Lisztes felületen 4 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk az 5 cm átmérőjű korongokat.
  3. A kis formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. A sütési idő csak hozzávetőleges, ez függ a sütő minőségétől és a tészta vastagságától is.
  4. A korongokat kihűtjük.
  5. Levkárral megkenjük, két korongot összetapasztunk.
  6. Olvasztott étcsokiba mártjuk, majd olvasztott fehér csokival díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás