Diós kuglóf

Hozzáadta: TopPetra, 20.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A diós kuglóf melegen az igazi! Ahogy a kellemes, lágy dióilla bejárja a konyhát, a sütemény még gőzölög, ez az érzés verhetetlen! A kuglófhoz fagyasztott darált diót használtam. Anyukámtól kaptam nagyobb mennyiséget, és hogy ne avasodjon meg, lefagyasztottam. Az előre ledarált dióval az elkészítés is ügyesebben ment. A tetejére már csak porcukor került, de bátrabbak akár csokiöntetet vagy porcukros mázt is készíthetnek. Szerző: Rebeka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 bögre = 250 ml
1 bögrebúzafinomliszt
1 bögreporcukor
1 marékdarál dió darálva
1 csomagsütőpor
2 dbtojás
1/2 bögreolaj
1/2 bögretej
csipet só
- A hozzávalókat előkészítjük, tálba tesszük, eldolgozzuk.
- A kuglóf sütőformát előkészítjük, vajjal kikenjük és rétesliszttel beszórjuk.
- A tésztát beleöntjük a sütőformába.
- 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.
- Miután megsült, porcukorral megszórjuk.
Blogom: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechová fofr bábovka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Orechová rýchla bábovka.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Szybka orzechowa babka.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS