Diós kuglóf

A diós kuglóf melegen az igazi! Ahogy a kellemes, lágy dióilla bejárja a konyhát, a sütemény még gőzölög, ez az érzés verhetetlen! A kuglófhoz fagyasztott darált diót használtam. Anyukámtól kaptam nagyobb mennyiséget, és hogy ne avasodjon meg, lefagyasztottam. Az előre ledarált dióval az elkészítés is ügyesebben ment. A tetejére már csak porcukor került, de bátrabbak akár csokiöntetet vagy porcukros mázt is készíthetnek. Szerző: Rebeka

Hozzáadta:, 20.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Diós kuglóf

Hozzávalók

1 bögre = 250 ml
1 bögrebúzafinomliszt
1 bögreporcukor
1 marékdarál dió darálva
1 csomagsütőpor
2 dbtojás
1/2 bögreolaj
1/2 bögretej
csipet só

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat előkészítjük, tálba tesszük, eldolgozzuk.
  2. A kuglóf sütőformát előkészítjük, vajjal kikenjük és rétesliszttel beszórjuk.
  3. A tésztát beleöntjük a sütőformába.
  4. 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.
  5. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.

Blogom: Vaření s Tomem