TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós linzer tojásmázzal
Diós linzer tojásmázzal
Recept Diós linzer tojásmázzal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A linzer egy igazi klasszikus sütemény, ami sokféle képpen elkészíthető. Én nagyon szeretem az aprósüteményt is, de a diós linzert tojáshabbal egyenesen imádom. Talán azért ez az imádat, mert gyerekkorom ízeit adja vissza, és szerencsére nagymamámtól és anyukámtól is el tudtam lesni a receptet. Emlékszem, ahogy gyerekként a hideg őszi reggelen szedtem a levert diót, délután nagyapám feltörte, én segítettem ledarálni, késő délutánra pedig már el is készült a diós linzer tojásmázzal.

TopPetra TopPetra    ·   16.11.2016

Diós linzer tojásmázzal

A linzer egy igazi klasszikus sütemény, ami sokféle képpen elkészíthető. Én nagyon szeretem az aprósüteményt is, de a diós linzert tojáshabbal egyenesen imádom. Talán azért ez az imádat, mert gyerekkorom ízeit adja vissza, és szerencsére nagymamámtól és anyukámtól is el tudtam lesni a receptet. Emlékszem, ahogy gyerekként a hideg őszi reggelen szedtem a levert diót, délután nagyapám feltörte, én segítettem ledarálni, késő délutánra pedig már el is készült a diós linzer tojásmázzal.

Alapanyagok

Tészta:

100 g
porcukor
150 g
finomliszt
150 g
rétesliszt
200 g
margarin
1 db
tojás

Töltelék:

250 g
vaj
200 g
porcukor
2 ev. kanál
rum
150 g
darált dió
1 db
citrom
7 db
tojásfehérje

Öntet:

7 db
tojássárgája
200 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a puha margarint, a tojást és tésztává gyúrjuk. A tésztát egy liszttel beszórt nyújtódeszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, és óvatosan beletesszük a tepsibe.
  2. A töltelék hozzávalóit a tojásfehérjén kívül egy tálba tesszük, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. A diós tölteléket egyenletesen rátesszük a tésztára, és 150 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  4. Az elkészült süteményt kivesszük a sütőből, és amíg forró, rákenjük a porcukorral elkevert tojássárgáját.
  5. Mivel a sütemény forró, a tojásmáz nagyon gyorsan megköt, a kenés során lehetőség szerint gyorsan dolgozzunk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása