TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós linzerkocka
Diós linzerkocka
Recept Diós linzerkocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.10.2021

Diós linzerkocka

Ez a linzer nemcsak karácsony, hanem minden ünnep alkalmával megállja a helyét. Aki szereti a diót, imádni fogja. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Linzer:

150 g
rétesliszt
150 g
finomliszt
csipet
200 g
vaj
100 g
porcukor
1 db
tojás
citrom reszelt héja

Diós tészta:

250 g
vaj
250 g
porcukor
150 g
darált dió
150 g
rétesliszt
2 ev. kanál
rum
7 db
tojásfehérje
csipet
citrom reszelt héja

Öntet:

7 db
tojássárga
300 g
porcukor
2 ev. kanál
rum

Szükségünk lesz még:

csokiöntet
dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A linzerhez a hozzávalókat eldolgozzuk. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk, 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A diós tésztához a vajat a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a rumot, a citrom héját, a dióval elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét.
  3. A linzert vékonyra nyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, villával megszurkodjuk. Rátesszük a diós tésztát, elegyengetjük.
  4. 150 fokon 40 percig sütjük. A tojássárgát a cukorral és rummal habosra verjük, majd ráöntjük a frissen megsült, forró tésztára.
  5. Az öntetet elegyengetjük, ízlés szerint csokiöntettel meglocsolhatjuk, dióval díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása