Diós linzerkocka

Recept Diós linzerkocka
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a linzer nemcsak karácsony, hanem minden ünnep alkalmával megállja a helyét. Aki szereti a diót, imádni fogja. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Linzer:

150 grétesliszt
150 gfinomliszt
csipet
200 gvaj
100 gporcukor
1 dbtojás
citrom reszelt héja

Diós tészta:

250 gvaj
250 gporcukor
150 gdarált dió
150 grétesliszt
2 ev. kanálrum
7 dbtojásfehérje
csipet
citrom reszelt héja

Öntet:

7 dbtojássárga
300 gporcukor
2 ev. kanálrum

Szükségünk lesz még:

csokiöntet
dió

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A linzerhez a hozzávalókat eldolgozzuk. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk, 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A diós tésztához a vajat a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a rumot, a citrom héját, a dióval elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét.
  3. A linzert vékonyra nyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, villával megszurkodjuk. Rátesszük a diós tésztát, elegyengetjük.
  4. 150 fokon 40 percig sütjük. A tojássárgát a cukorral és rummal habosra verjük, majd ráöntjük a frissen megsült, forró tésztára.
  5. Az öntetet elegyengetjük, ízlés szerint csokiöntettel meglocsolhatjuk, dióval díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás