TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Diós-mákos kuglóf liszt és cukor nélkül
Diós-mákos kuglóf liszt és cukor nélkül
Recept Diós-mákos kuglóf liszt és cukor nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.12.2019

Diós-mákos kuglóf liszt és cukor nélkül

Sajnos vannak olyan családtagjaim és barátaim, akik valamilyen egészségügyi oknál fogva sem lisztet, sem cukrot nem ehetnek. Ilyenkor mindig előveszek egy alternatív ötletet és próbálom őket meglepni. Szerencsére nem áll meg az élet és van bőven recept, ami közül lehet válogatni. Például ez a diós-mákos kuglóf, aminek a tésztájába nem kell liszt, a cukrot pedig édesítővel helyettesítettem. Szerőz: Danka

35 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
150 g
darált dió
50 g
darált mák
1 kv. kanál
szódabikarbóna
4 db
tojás
25 g
stevia, por állagú (100 g kristálycukrot szerettem volna kiváltani, nekem az édesítők közül ez ízlik a legjobban. Aki máshoz van szokva, pl. eritrithez, az nyugodtan használja a saját, jól bevált édesítőjét, vagy akár cukrot vagy mézet)
100 ml
olaj
100 ml
tej
csipet só
120 g
főzőcsokoládé
mandulaszirom vagy aprított mandula díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A darált diót, darált mákot és szódabikarbónát elkeverjük. Egy másik tálban a tojássárgát az édesítővel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet, a száraz hozzávalókat, eldolgozzuk, végül óvatosan belekeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát kivajazott és kókuszreszelékkel beszórt kisebb kuglóf sütőformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  3. A sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját lenyitjuk, a kuglófot pedig további 10 perig pihenni hagyjuk a sütőben.
  4. Ezután a kuglófot kivesszük a sütőből, kifordítjuk a formából.
  5. Tetejét olvasztott csokoládéval és mandulaszirommal, aprított mandulával díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása